BFT transport uit Zwijndrecht wint Innovatie Award 2016

02 juni 2016 door Hennie van der Zouw
BFT transport uit Zwijndrecht wint Innovatie Award 2016

ZWIJNDRECHT / DORDRECHT - Woensdag 1 juni vond tijdens een sfeervolle en feestelijke bijeenkomst in het Postillion Hotel Dordrecht de uitreiking plaats van de Innovatie Award 2016. De winnaar van deze prestigieuze prijs is BFT transport uit Zwijndrecht geworden. Het bedrijf ontwikkelde de Vaporsol Vaitec Gaswasinstallatie (Vaitec) om de emissie van gevaarlijke stoffen van ontgassende schepen te reduceren tot aanvaardbare milieu- en gezondheidsnormen. Met de Vaitec kan ruim 98% van de kwalijke dampen worden gerecycled op schepen. Michiel van Eijck van BFT transport ontving de prijs uit handen van de commissaris van de Koning van de provincie Zuid-Holland, Jaap Smit.

Ruim 300 gasten genoten van een heerlijk diner, waar tussen de gangen door diverse prijsuitreikingen plaatsvonden onder regie van presentator Jan Dirk Stouten. Bert Bult en André Boer van NexTech Scholarship reikten studiebeurzen uit aan talentvolle leerlingen die voor techniek op hbo- of wo-niveau kiezen in hun vervolgopleiding. De studiebeurzen voor vier jaar (€ 2.100 per jaar) gingen naar Liscia Beenhakker, Julia Bartels, Lisanne de Koning, Bart van der Hee, Edwin van der Kooij en Mirthe Mampaey.

Naast de uitreiking van de Innovatie Award zijn er in samenwerking met het Da Vinci College en Amega prijzen aan MBO-studenten uitgereikt. Als talentvolle leerling kreeg Sylvia Goud een superstage plaats aangeboden bij Amega. Daarnaast ontving Da Vinci College leerling Gertjan Janse een geldprijs vanwege een uitmuntende prestatie op zijn leerbedrijf Nedstaal. Na de uitreikingen werd het dessert van het diner geserveerd in de ontvangsthal van het hotel. Dit bood de gasten de gelegenheid om nog na te praten over het geslaagde evenement en om te netwerken.

De Innovatie Award wordt georganiseerd door Stichting Ondernemersprijzen Nederland. De Innovatie Award is een jaarlijks terugkerende innovatiewedstrijd. Uitgangspunt is dat de innovatie een product, dienst of samenwerkingsverband kan zijn, zowel technologisch als niet-technologisch van aard.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.