Nationaal Goud voor Melanie en Deandra

06 juni 2016 door Hennie van der Zouw
Nationaal Goud voor Melanie en Deandra

ZWIJNDRECHT - Bij de in Tilburg gehouden Nederlandse kampioenschappen individueel toestelturnen hebben Melanie Stout en Deandra de Camps, beiden lid van de Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging O & O, beslag gelegd op de hoogste eer in de 1ste divisie.

De 9 jarige Melanie streed bij de instappers om het felst met haar concurrente Tess Hulshof van G.V. TOSS uit Heemskerk. Op brug had Melanie weliswaar een flinke aderlating maar zette de overige toestellen op haar naam. Na een zeer spannende strijd eiste Melanie met 54,551 punten het nationale goud voor zich op. Aan deze knappe prestatie voegde zij vanuit de toestelfinale vloer een zilveren medaille er aan toe. Haar score hierbij was 13,700 punten.

Deandra greep het goud in de jeugdcategorie. Zij kwam tot een fraaie totaalscore van 48,500 punten.

Deandra liet zich vervolgens ook het goud van de toestelfinales brug en balk omhangen. Haar brugoefening werd gewaardeerd met 11,850 punten en haarbalkoefening met 13,050 punten. Haar ploeggenote Caithlin van de Graaf eindigde in de meerkamp op de twaalfde plaats.

In de seniorencategorie kwam Vicky Vercauteren in actie. Zij kwam in de meerkamp tot de veertiende plaats maar wist in de toestelfinale met 12,300 punten het brons te veroveren.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.