Ongekend NK-resultaat voor O&O turners

13 juni 2016 door Hennie van der Zouw
Ongekend NK-resultaat voor O&O turners

ZWIJNDRECHT - Bij de in Alphen aan de Rijn gehouden nationale titelstrijd individueel toestelturnen voor jongens en heren is de afvaardiging van de Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging O & O tot een ongekend eindresultaat gekomen.

De O & O-turners lagen beslag op maar liefst vierenveertig stuks eremetaal, waaronder achttien nationale titels, twaalf zilveren en veertien bronzen medailles.

Dennis Swinkels werd in de 1 ste divisie-jeugd met 70,25 punten Nederlands kampioen allround. Hij pakte daarbij de nationale titel op sprong, verdiende zilver op vloer en brug en brons op voltige en rek.

Allround-kampioen werd ook Thomas Kok bij de junioren-II van de 2 de divisie. Zijn eindtotaal kwam uit op 69,30 punten. Bij de junioren-II, 1ste divisie veroverde Dyon Purper met 71,75 het zilver in de meerkamp en werd nationaal kampioen op de onderdelen voltige en ringen. Liet zich verder het zilver omhangen van de toestellen vloer en brug, alsmede het brons van sprong.

Bij de instappers van de 2 de divisie werd met 106,45 punten Daniël Qualm allround knap tweede, op de voet gevolgd door Soulaiman Tajjiou die met 106,30 punten als derde uit de strijd kwam. Daniël werd tevens Nederlands kampioen op vloer en sprong en eindigde als tweede op rek, achter zijn ploeggenoot Soulaiman die de titel voor zich op eiste. Soulaiman werd ook kampioen op brug.

In de meerkamp van de categorie junior-I, 2 de divisie veroverde Damian Scheper met 69,45 punten het zilver. Met miniem verschil was het brons hierbij voor Luuk van Waaij. Zijn score kwam uit op 69,30 punten. Luuk eiste daarnaast het goud op van rek.

Het laatste meerkampmetaal kwam in handen van Bart de Ruiter in de seniorklasse van de 2 de divisie. Zijn eindtotaal bedroeg 69,80 punten. Ook in de toestelfinales liet hij zich niet onbetuigd. Hij lag met overtuiging beslag op de titels van vloer, voltige en brug en op het brons van rek.

Verdere resultaten in de toestelfinales zijn:
- Talentendivisie: Gijs Franken (instap) eerste op ringen en brug, tweede op vloer. Mitchel de Haas (pupil) derde op sprong.
- Eerste divisie: Thomas van der Helm tweede op sprong.
- Tweede divisie: Damian Manneken (junior-I) derde op brug. Tim Blaauwkamp (junior-I) eerste op vloer Rens Hoofs (junior-II) eerste op sprong en tweede op brug. Jordy Hagestein (junior-II) tweede op sprong.
- Derde divisie: Jelle van der Zouwen (jeugd) derde op vloer, sprong en rek. Ian Wever (jeugd) derde op voltige. Leon van der Wel (junior-I) eerste op ringen. Erik Gàl (senior) derde op ringen

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.