VV Groote Lindt eerste gezonde sportkantine in Zwijndrecht

13 juni 2016 door Hennie van der Zouw
VV Groote Lindt eerste gezonde sportkantine in Zwijndrecht

ZWIJNDRECHT - Op zaterdag 11 juni ontving VV Groote Lindt het certificaat "Gezonde Sportkantine" uit handen van wethouder De Witte. Hiermee is VV Groote Lindt de eerste sportvereniging met een gezonde sportkantine binnen de gemeente Zwijndrecht. De vereniging zet zich al een tijdje in om de leden, in het bijzonder de jeugd, gezonder te laten eten en meer gezonde producten aan te bieden.

Brons
Het begon een aantal jaar geleden met "vullen of voeden" van Wilfred Genee. Dit was vrij ambitieus. Daarom is het mooi dat de vereniging nu het certificaat Brons van de stichting Gezonde Sportkantine kreeg. In samenwerking met JOGG-Zwijndrecht hielp Voedingscoach Marcha de vereniging met het doorvoeren van relatief eenvoudige aanpassingen. Denk bijvoorbeeld aan de uitbreiding van het menu met een bruine tosti en popcorn, en een andere indeling van de bar. Ook deed de vereniging de afgelopen weken mee aan een pilot met sportgroenten, waarbij in de kantine mini tomaatjes, komkommertjes en paprikaatjes te verkrijgen zijn.

Gezondste teamfoto
Afgelopen zaterdag was de "afsluitdag' van dit voetbalseizoen bij VV Groote Lindt. 's Morgens waren er ouder en kind wedstrijden. 's Middags was het mixtoernooi voor alle senioren en A-jeugd. Rond het middaguur reikte wethouder De Witte het certificaat uit aan voedingscoach Marcha en vicevoorzitter Erik Bezemer. Rob en Juul van der Pol wonnen de selfiewedstrijd en daarmee een mooie prijs voor de creatiefste selfie met het thema gezondheid. De vereniging zorgde zelf voor fruit, flesjes water en 'snelle jelles' voor alle deelnemers, zodat iedereen gezond kon snacken.

Foto: Wethouder De Witte reikt het certificaat uit aan vicevoorzitter Erik Bezemer Fotograaf: Johan Schoonen

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.