DevelsteinCollege officiele Peer Support School

13 juni 2016 door Hennie van der Zouw
DevelsteinCollege officiele Peer Support School

ZWIJNDRECHT - Vanaf het nieuwe schooljaar zet het DevelsteinCollege juniormentoren in voor de brugklasleerlingen. Volgens de Peer Supportmethode maken deze junioren de brugklasleerlingen wegwijs op hun nieuwe school en assisteren de brugklasmentor bij de begeleiding van de nieuwe leerlingen.

,,Tijdens het brugklaskamp zetten wij al langer vwo 5-leerlingen van BSM (Bewegen, Sport & Maatschappij) in als onderdeel van de kampleiding. Zij zijn makkelijk en laagdrempelig te benaderen, spreken de taal van de leerlingen en weten zelf vaak nog goed hoe zij de overstap naar het voortgezet onderwijs hebben ervaren,” licht docent-coach en mede-initiatiefneemster Annemieke Kranendonk toe.

De docent-coaches, die dit jaar het Peer Support opleidingstraject hebben afgerond, begeleiden de juniormentoren in hun rol als Peer Leader. Eerder dit schooljaar meldden tientallen leerlingen zich hiervoor aan. Via een sollicitatieprocedure zijn uiteindelijk 12 leerlingen geselecteerd en opgeleid. Zij starten volgend schooljaar in de brugklassen vmbo-t en vmbo-t/havo. ,,Deze ouderejaars zijn uitstekend in staat om brugklasleerlingen te helpen en begeleiden, zodat zij een goede start maken en zich prettig voelen op hun nieuwe school. De midden- en bovenbouwleerlingen worden op hun beurt uitgedaagd om hun talent in te zetten voor anderen. En als je anderen begeleidt, krijg je zelf ook beter inzicht in je leerproces. Bovendien ontvangt de juniormentor een officieel erkend certificaat, dat bij sommige vervolgstudies voorrang geeft bij de instroom. Een win/win-situatie dus,” weet collega Nathalie Termorshuizen. Het DevelsteinCollege streeft ernaar om Peer Support na volgend schooljaar in alle brugklassen aan te bieden. Dinsdag 7 juni werd de officiële plaquette feestelijk onthuld.

Fotobijschrift: Met ingang van volgend schooljaar is het DevelsteinCollege een officiële Peer Support School. De docent-coaches begeleiden volgend schooljaar de juniormentoren die de nieuwe brugklasleerlingen wegwijs maken op het DevelsteinCollege.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.