Nieuw PIT op top voor peuters

18 maart 2016
Nieuw PIT op top voor peuters

ZWIJNDRECHT - Donderdag 31 maart start Christelijk kindcentrum Impuls met een speciaal programma voor peuters: PIT op & top. Dit is een verlengde peuteropvang waarin kinderopvang en onderwijs met elkaar zijn verbonden. Peuters die naar PIT op & top gaan, zetten spelenderwijs en soepel de stap naar het basisonderwijs.

Ouders kunnen kiezen voor PIT op & top zodra hun peuter drie jaar is of wordt. Op dinsdag en donderdag blijven de kinderen die al naar peuterspeelgroep Impuls gaan tot 14.15 uur in het kindcentrum. Alle andere peuters zijn om 11.30 uur van harte welkom bij PIT op & top.

De peuters eten met elkaar en gaan vervolgens samen met de kleuters van de instroomgroep een leuke ontwikkelingsactiviteit doen. Daarna sluiten ze de middag af in hun eigen peuterruimte. Daar kunnen de ouders hen om 14.15 uur - als ook alle onderwijsgroepen van Impuls naar huis of de bso gaan - ophalen.

Door het samengaan van kinderopvang en onderwijs in één groep onder leiding van een pedagogisch medewerker en een leerkracht kunnen de peuters bij PIT op & top al spelend wennen aan het onderwijs. Bovendien kunnen ze hun talenten in een stimulerende omgeving waar zij zich veilig en vertrouwd voelen beter ontwikkelen. Dit is mogelijk omdat pedagogisch medewerkers en leerkrachten op Impuls als één team werken vanuit één pedagogische en educatieve visie. Voor PIT op & top betalen ouders het tarief volgens de Wet kinderopvang.

Op de foto: Peuters die naar PIT op & top gaan kunnen spelend wennen aan het onderwijs en hun talenten beter ontwikkelen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.