Impuls van PIT kinderopvang onderwijs heeft een bijzonder programma voor peuters

27 mei 2016
Impuls van PIT kinderopvang onderwijs heeft een bijzonder programma voor peuters

ZWIJNDRECHT -  Christelijk kindcentrum Impuls van PIT kinderopvang & onderwijs heeft een bijzonder programma voor peuters: PIT op &top. Núria Frerichs-van Ooyen, de moeder van Ferran, is enthousiast over deze verlengde peuteropvang voor kinderen van drie tot vier jaar waarbij kinderopvang en onderwijs met elkaar zijn verbonden.

“Mijn man en ik waren blij dat Impuls met PIT op & top begon, want Ferran was er echt aan toe. Hij had het meteen naar zijn zin, vond de activiteiten leuk en was snel gewend. In PIT op & top gaan kinderopvang en onderwijs samen in één groep onder leiding van de voor de peuters vertrouwde pedagogisch medewerker en de leerkracht van de instroomgroep. Ferran is sinds kort een kleuter en de overgang naar het basisonderwijs verloopt bij hem als vanzelfsprekend en heel natuurlijk. Ik geloof dat PIT op & top echt goed is voor peuters. Ze worden spelenderwijs extra uitgedaagd en dat was prima voor de ontwikkeling van Ferran. Ik kan het ouders aanraden, mits hun peuter niet meer hoeft te slapen aan het begin van de middag, want PIT op & top duurt tot 14.15 uur.

Op 1 oktober gaat Arnau, onze tweede zoon, naar peuterspeelgroep Impuls en later naar PIT op & top. De juffen van de kinderopvang en de kleutergroepen zijn superlief. Ik heb zelf op Impuls gezeten toen het nog alleen basisonderwijs bood. Het voelt allemaal heel goed en vertrouwd.”

Ouders kunnen kiezen voor PIT op & top zodra hun peuter drie jaar is of wordt. Uitgangspunt is dat peuters hun talenten beter ontwikkelen in een stimulerende omgeving waar zij zich veilig en vertrouwd voelen. Dit is mogelijk omdat pedagogisch medewerkers en leerkrachten op Impuls als één team werken vanuit één pedagogische en educatieve visie. Bij PIT op & top blijven de kinderen die al naar peuterspeelgroep Impuls gaan op dinsdag en donderdag tot 14.15 uur in kindcentrum Impuls. Alle andere peuters zijn om 11.30 uur van harte welkom bij PIT op & top. Zij eten met elkaar en gaan vervolgens met de kleuters van de instroomgroep leuke ontwikkelingsactiviteiten doen op het gebied van bijvoorbeeld taal en tellen en lekker buitenspelen. Daarna sluiten ze de middag af in hun eigen peuterruimte. Daar kunnen de ouders hen om 14.15 uur - als ook alle onderwijsgroepen van Impuls naar huis of de bso gaan - ophalen. Voor PIT op & top betalen ouders het tarief volgens de Wet kinderopvang.

Op de foto: Núria Frerichs-van Ooyen met Ferran: “De peuters worden spelenderwijs extra uitgedaagd en dat is prima voor hun ontwikkeling.”

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.