Pittige bootcamp op Het Accoord

10 maart 2016
Pittige bootcamp op Het Accoord

ZWIJNDRECHT - De bso-kinderen van kindcentrum Het Accoord van PIT kinderopvang & onderwijs waren graag nog even doorgegaan, maar helaas. Na een uur intensief bewegen zat hun bootcamp4kids erop en konden ze gaan uitrusten van de pittige training.

Sportinstructeur Samantha Ravestein van Stand Strong Sports heeft de bootcamp4kids speciaal ontwikkeld om kinderen spelenderwijs gezond te laten bewegen. De kinderen kunnen zich uitleven met sport en spel, maar ook met samenwerkingsopdrachten. Daarvoor bieden de pleinen en de speeltoestellen van kindcentrum Het Accoord ruimschoots de mogelijkheid. Over en onder de klimrekken door, door betonnen buizen, springen op de hinkelbaan en over een touwladder en rennend weer terug: het parcours was uitdagend. Een touw bleek een prima hulpmiddel om samen te rekken, strekken, springen en voor push ups. Met als resultaat sterkere spieren en een betere conditie.

Bootcamp4kids is een van de vele gratis bijzondere activiteiten die de kinderen op de bso’s van PIT kinderopvang & onderwijs kunnen doen naast de gebruikelijke sport-, spel- en creatieve onderdelen in de dagprogramma’s. Na de drie bootcamps in maart gaan dekinderen van Het Accoord vissen en kunnen ze een bloemenworkshop volgen. Zo worden zij gestimuleerd om steeds nieuwe dingen te ontdekken en zich spelenderwijs met veel plezier breed te ontwikkelen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.