FIT met PIT voor het goede doel door de Zwijndrechtse Waard

20 juni 2016 door Hennie van der Zouw
FIT met PIT voor het goede doel door de Zwijndrechtse Waard

ZWIJNDRECHTSE WAARD - Donderdag 16 juni liepen er voor de eerste keer twee teams van PIT kinderopvang & onderwijs mee met de Bolidt Inner Circle Run in Hendrik-Ido-Ambacht. PIT is in september 2015 ontstaan uit een fusie tussen een onderwijs- en kinderopvangorganisatie in Zwijndrecht en omstreken. Sinds januari van dit jaar horen ook de christelijke kindcentra De Meander, De Tweestroom en De Wijngaard bij PIT. Zij bieden behalve basisonderwijs eveneens kinderopvang aan in Hendrik-Ido-Ambacht.

De kinderen van de christelijke kindcentra in Hendrik-Ido- Ambacht deden mee aan de KidsRun. Vol energie en enthousiasme liepen zij de 500 of 1.000 meter. Emma Baan van christelijk kindcentrum De Meander eindigde op de eerste plaats op de afstand van 500 meter in de categorie meisjes 6-7 jaar. Ook de andere kinderen presteerden heel goed en hadden vooral heel veel sportief plezier. Langs de kant stonden hun ouders, juffen en meesters hen aan te moedigen. De beloning was een prachtige lustrummedaille. De volwassen PIT-medewerkers stonden in een nieuwe outfit van PIT aan de startstreep van de vijf kilometer. Onder het motto FIT met PIT lieten zij zien dat de PIT niet alleen investeert in de leukste kinderopvang en inspirerend christelijk onderwijs, maar ook in de sportiviteit van de medewerkers die dagelijks met de kinderen bezig zijn. “Wij zijn op alle fronten in beweging. Zo verhuist kindcentrum De Tweestroom in augustus naar nieuwbouw aan de Jan Wissenslaan en openen we op die locatie in augustus ook een peuterspeelgroep. De Tweestroom biedt nu al buitenschoolse opvang,” aldus bestuurder Ad Vos. Op De Meander kunnen kinderen van 0 tot 13 jaar terecht voor kinderopvang en basisonderwijs. Christelijk kindcentrum De Wijngaard biedt basisonderwijs en buitenschoolse opvang.

PIT kinderopvang & onderwijs
PIT kinderopvang & onderwijs heeft 19 kindcentra in Alblasserdam, Heerjansdam, Hendrik-Ido-Ambacht, Zwijndrecht en Ridderkerk. Hier krijgen kinderen in iedere fase van hun leven en op hun eigen niveau de juiste bagage voor een kansrijke toekomst. Zo’n 390 gedreven medewerkers begeleiden dagelijks ruim 3.300 kinderen op stimulerende wijze bij het opgroeien. Zij doen dit als één team van één organisatie vanuit één visie en éénpedagogische en educatieve aanpak. PIT kinderopvang & onderwijs biedt ieder kind wat het nodig heeft om de eigen talenten te ontdekken en te ontplooien met doorlopende ontwikkelingslijnen en boeiende dagprogramma’s waarin de leukste kinderopvang, inspirerend christelijk onderwijs, een breed scala aan vrijetijdsactiviteiten en ondersteuning naadloos op elkaar aansluiten.

Onder het motto FIT met PIT lieten de medewerkers zien dat de PIT niet alleen investeert in de leukste kinderopvang en inspirerend christelijk onderwijs, maar ook in sportiviteit.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.