Bart Deurloo grossiert in eremetaal bij Nationale Titelstrijd in Ahoy

28 juni 2016 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT -  De Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging O & O heeft voorbije weekend in het Rotterdamse Ahoy op een drietal fronten deelgenomen aan de nationale titelstrijd.

Bart Deurloo wist in eredivisie-senior met overmacht beslag te leggen op de nationale allround-titel.

Met zijn score van 87,100 bleef hij maar liefst drie punten voor op zijn naaste concurrent Casimir Schmidt van SV. PAX-Haarlemmermeer. Frank Rijken werd met 83,550 punten knap derde.

In navolging van zijn grote voorbeeld eiste Jordi Hagenaar het Nederlands kampioenschap op in de jeugdcategorie van de eredivisie. Ook Jordi was een klasse apart. Met een puntentotaal van 73,350 zette zij zijn clubgenoot Martijn de Veer op een afstand van meer dan drie punten. Martijn pakte met 71,150 punten het zilver.

Naast deze meerkampresultaten kwam de jongens/herenselectie ook tot zeer goede resultaten bij de NK-toestelfinales.

Bij de senioren pakte Bart Deurloo het goud op de onderdelen voltige en rek. Frank Rijken werd kampioen op brug, tweede op vloer en derde op ringen en rek.. Anthony van Assche liet zich het goud van ringen omhangen en Boudewijn de Vries het zilver van brug en rek.

Bij de jeugd deed Jordi Hagenaar er een schepje boven op. Alleen op voltige moest hij genoegen nemen met het brons. Op de vijf overige toestellen was het goud voor hem. Martijn de Veer genoot het zilver van rek en sprong en het brons van vloer.

Bij de junioren-I streden Wesley de Haas, Bradley Noordzij en Luuk Huernink om het nationale eremetaal. Wesley werd kampioen op sprong en werd tweede op ringen, achter Bradley die op dit onderdeel de kampioenstitel voor zich opeiste. Bij voltige was het brons voor Luuk.

Buiten de nationale titelstrijd vond gelijktijdig de ``Dutch Open`` plaats. Hiervoor hadden turners vanuit België, Spanje, Roemenië en Chili zich ingeschreven. Ook in deze strijd was Bart Deurloo de beste in de meerkamp, op voltige en rek. Boudewijn de Vries pakte het brons op rek.

Bij de junior-dames was O & O vertegenwoordigd door Naomi Visser. In de meerkamp turnde zij zich met een totaalscore van 52,117 punten zeer verdienstelijk naar het zilver. Daarbij plaatste zij zich voor de toetstelfinales van brug, balk en vloer. Bij brug en balk miste zij met een miniem verschil het erepodium en werd op beide toestellen vierde maar werd overtuigd Nederlands kampioen op het onderdeel vloer.

Melanie Stout had een plaatsje veroverd in het Districtsteam van Zuid-Holland. Met haar team bond zij de titelstrijd aan met de overige districten. Met een groot verschil ten opzichte van het team district Midwest werd het team van Melanie met 220,340 punten eerste.

De afdeling ritmische gymnastiek kwam eveneens in actie. De beste prestatie kwam op naam van de juniorgroep A/B. De ploeg bestaande uit Fenne Dijkstra, Mea Dijkstra, Cheryl van der Perk, Tessa van den Bergh, Ilse van Dam, Tessa de Vroomen wist zowel met hun hoepcompositie als met hun baloefening beslag te leggen op het zilver. Bal werd gewaardeerd met 10,200 punten en hoepel met 8,650 punten. Individueel werd Estée Kraaijeveld werd in de junior-A- categorie zevende.

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.