Informatiebijeenkomst Zon op Zwijndrecht in Gemeentehuis

19 maart 2015
Informatiebijeenkomst Zon op Zwijndrecht in Gemeentehuis

ZWIJNDRECHT -  Op maandag 30 maart is er een informatiebijeenkomst in het gemeentehuis over het project Zon op Zwijndrecht. Dit is een coöperatie in oprichting die ruim 200 zonnepanelen gaat plaatsen op het dak van de nieuwbouw het gemeentehuis. Inwoners die in de omgeving van het gemeentehuis wonen, kunnen deelnemen in de coöperatie en worden eigenaar van de zonnepanelen.
 
Gemeente Zwijndrecht heeft duurzaamheidsambities. Zuinig omgaan met energie en waar mogelijk zon en wind gebruiken om energie op te wekken, is één van de speerpunten uit het Raadsprogramma. Zwijndrecht wil dat in 2020 minimaal 20% van de verbruikte energie duurzaam is opgewekt. Duurzaamheid ‘maakt’ de gemeente niet alleen. Daarom werkt zij nauw samen met haar inwoners, bedrijven en andere maatschappelijke organisaties. De samenwerking tussen gemeente en Drechtse Stromen binnen het project ‘Zon op Zwijndrecht’ is hiervan een voorbeeld.
“Als gemeente ondersteunen we dit burgerinitiatief van harte”, zegt wethouder Duurzaamheid Henk Mirck. We hopen dat veel inwoners zich aanmelden zodat nog meer gemeentelijke gebouwen van zonnepanelen kunnen worden voorzien.”
 
Deelname Zon op Zwijndrecht
Deelname is al mogelijk vanaf 1 paneel voor een bedrag van ongeveer 400 euro. Het rendement van de zonnepanelen komt ten goede aan de deelnemers van Zon op Zwijndrecht. Wie wil investeren in zonne-energie maar zelf geen (geschikt) dak heeft, kan nu samen met buurtgenoten investeren in zonnepanelen op het dak van de gemeente. Inwoners in de omgeving van het gemeentehuis zijn per brief geïnformeerd over het project. De gemeente stelt het dak (van de nieuwbouw) van het gemeentehuis voor minimaal 25 jaar gratis ter beschikking.
 
Aanmelden
Wie de informatiebijeenkomst wil bijwonen, kan zich hiervoor aanmelden op www.drechtsestromen.net/zon. Daar is ook meer informatie te lezen over het project en de stichting Drechtse Stromen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.