Bart Deurloo en Frank Rijken naar de Olympische Spelen in Rio

11 juli 2016 door Hennie van der Zouw
Bart Deurloo en Frank Rijken naar de Olympische Spelen in Rio

ZWIJNDRECHT - Technisch directeur van de Koninklijk Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) Hans Gootjes heeft in samenspraak met de trainers Jeroen Jacobs, Bram van Bockhoven en Daniel Knibbeler het team voor het herenturnen aangewezen en voorgedragen aan NOC*NSF. 

In het team zijn van de Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging O & O de-turners Bart Deurloo en Frank Rijken opgenomen. Het Oranjeteam is verder samengesteld met Epke Zonderland (Turncentrum Sportstad Heerenveen), Yuri van Gelder en Jeffrey Wammes (beiden lid van Flik Flak – Den Bosch).

Aan de keuze gingen twee kwalificatiewedstrijden vooraf. Het eerste meetmoment was het Nederlands kampioenschap van 25 en 26 juni in het Rotterdamse Ahoy. De tweede kwalificatiewedstrijd vond dit weekend plaats in Heerenveen. Bij beide treffen kwam Bart Deurloo als eerste uit de strijd en eiste Frank Rijken in zijn kielzog tot tweemaal toe de tweede plaats voor zich op.

Het herenteam wordt begeleid door eerder genoemde coaches. Daarnaast zal fysiotherapeut Niels Hagen het team bijstaan. Technisch directeur Hans Gootjes treedt op als teammanager en is het internationale jurylid Vincent Reimering door de internationale turnbond FIG aangewezen deel uit te maken van het internationale jurypanel.

Het wedstrijdformat in de teamwedstrijd is 5-4- 3, dit betekent 5 turners in het team, waarvan er 4 per toestel kunnen worden ingezet en daarvan tellen de 3 beste scores voor de teamscore.

Tijdens deze kwalificatiewedstrijden vindt eveneens de kwalificatie plaats voor de teamfinale (beste 8 teams), de individuele meerkamp (beste 24) en de toestelfinales (beste 8 per toestel).

De turners zullen op dinsdag 26 juli afreizen naar Rio de Janeiro waar op zaterdag 6 augustus voor hen het Olympisch turntoernooi van start gaat met de kwalificatiewedstrijd.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.