Albatrossers op een welverdiende vakantie

12 juli 2016 door Hennie van der Zouw
Albatrossers op een welverdiende vakantie

ZWIJNDRECHT - De korfballers van Albatros gaan van hun welverdiende vakantie genieten. Na de laatste activiteiten in juni zijn de korfbalschoenen nu even in de kast gezet en kunnen spelers en vrijwilligers uitrusten van een hectisch seizoen.

De tweede helft van de veldcompetitie kenmerkte zich door de vele verplaatsingen en wijzigingen in het programma. Het is altijd een hele klus om de ruim 40 Albatrosteams compleet in het veld te krijgen maar met de hulp van alle spelende leden en medewerking van tegenstanders zijn ook dit jaar alle wedstrijden weer gespeeld. De kampioenschappen van senioren 2, Midweek 2, A1, A4, F3 en F6 waren hoogtepunten en werden uitbundig gevierd.

De jaarlijkse Oudejaars Familiedag werd weer een geweldige happening waar honderden korfballers en hun familieleden zich op zaterdag 11 juni vermaakten en een week later stond een grote groep vrijwilligers weer paraat bij het jaarlijkse schoolkorfbaltoernooi.

Vrijdag 17 juni was een persoonlijk hoogtepunt voor de Albatrosspelers Inez van Herpen en Wim van Huizen die elkaar op deze dag het ja-woord gaven.

Op 25 juni hadden de jonge senioren en A-jeugd een ietwat nat maar geslaagd weekend in Bergeijk en in het eerste weekend van juli tenslotte nam het G-team in Nijmegen deel aan de Special Olympics.

De technische blokken zijn in deze laatste maanden van het korfbalseizoen alweer druk geweest met de voorbereidingen van het nieuwe seizoen. De conceptindelingen werden gemaakt en de oefenwedstrijden in augustus besproken zodat iedereen op zaterdag 3 september klaar is voor een nieuwe uitdaging.

Albatros zal komend seizoen aantreden met 10 seniorenteams waarvan slechts één midweekteam, één G-team, 4 A-teams met helaas een overschot aan dames, 12 BCD-achttallen en 13 EF-viertallen.

Gelukkig is het TB senioren er in geslaagd om de 33-jarige Vincent de Kreek vast te leggen als coach voor het tweede team. Vincent is evenals de huidige selectietrainer Steven de Graaf afkomstig uit de trainerskoker van KCR.

De A-selectie onder leiding van Alex en Roeland zal op zaterdag 13 augustus het veldseizoen openen met de eerste training op het veld op sportcomplex Develstein.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.