Locoburgemeester Jolanda de Witte bezoekt 60 jarige huwelijkspaar Vat-Groenendijk

13 juli 2016 door Hennie van der Zouw
Locoburgemeester Jolanda de Witte bezoekt 60 jarige huwelijkspaar Vat-Groenendijk

ZWIJNDRECHT - Locoburgemeester Jolanda de Witte heeft op maandag 4 juli 2016 een bezoek gebracht aan het diamanten echtpaar Vat-Groenendijk in Heerjansdam.

Mattheüs Vat en Pleuntje Groenendijk, beiden geboren in Barendrecht, leerden elkaar kennen op het werk van Mattheüs: de voormalige Vlasfabriek. Na drie jaren verlovingstijd is het paar  60 jaar geleden op een herfstachtige dag op het oude gemeentehuis getrouwd. Mattheüs heeft met veel plezier als chauffeur van de Vlasfabriek gewerkt en heel Nederland doorkruist.

Pleuntje heeft de verzorging van de twee dochters en zoon op haar genomen en het huishouden bestierd. Voordat hun gezondheid verminderde, bezochten ze regelmatig de stacaravan in Numansdorp. De bruidegom is een fervent tuinman en heeft zelfs een prijs gewonnen met 'de mooiste voortuin'.

Nu is hij nog regelmatig te vinden op de volkstuin en helpt hij anderen bij het tuinieren. Pleuntje zet zich in voor haar medemens door poppen op te knappen en te voorzien van gebreide kleren en deze over de hele wereld te verspreiden. Op deze maandag is het bruidspaar verrast met een high tea en gaan ze eten met de kinderen. Met de zoon, twee dochters, zes kleinkinderen en drie achterkleinkinderen wordt de feestelijke huwelijksdag binnenkort met een diner buitenshuis gevierd.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.