Zwijndrecht de perfecte locatie voor trainingen EK vrouwenvoetbal 2017

02 augustus 2016 door Hennie van der Zouw
Zwijndrecht de perfecte locatie voor trainingen EK vrouwenvoetbal 2017

ZWIJNDRECHT - Voor het eerst in de historie is Nederland gastheer van het EK voor Vrouwen. Het UEFA Women's EURO 2017 heeft Breda, Tilburg, Rotterdam, Utrecht, Doetinchem, Deventer en Enschede als speelsteden. En de gemeente Zwijndrecht komt hier als trainingslocatie bij.

Zestien teams, waaronder de OranjeLeeuwinnen, komen van 16 juli tot en met 6 augustus 2017 in actie. Veertig landen proberen zich te kwalificeren voor het WEURO 2017. De laatste kwalificatiewedstrijden worden in september 2016 afgewerkt, waarna bekend is welke zestien landen deelnemen.

De gemeente Zwijndrecht verzorg één van de trainingslocaties van het EK vrouwenvoetbal 2017. De trainingen worden gehouden op het (natuurgras)veld van VV Groote Lindt. Het veld van Groote Lindt is onlangs goedgekeurd volgens UEFA criteria.

Om de afspraken hierover te bevestigen ondertekent wethouder Aaike Kamsteeg namens de gemeente Zwijndrecht het contract met WEURO op donderdag 4 augustus.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.