Uw huisdier in de vakantie

03 augustus 2016 door Hennie van der Zouw
Uw huisdier in de vakantie

ZWIJNDRECHT - De zomerperiode is aangebroken, dus dat betekent (doorgaans) zon, uitstapjes, vakanties, zwemmen, bbq-en en lekker genieten! Denkt u daarbij ook aan uw huisdier? Die hebben bij dit warme weer namelijk extra aandacht nodig.

Allereerst is schaduw en voldoende water van levensbelang. Dieren hebben het sneller warm dan mensen en in de felle zon loopt de temperatuur hoog op. Daarnaast is het goed als de dieren zich niet te druk maken in de warmte. Dus geen lange wandelingen met de hond overdag, maar een lekkere frisse neus ‘s avonds als het is afgekoeld. Daarbij is het belangrijk dat de hond wel regelmatig naar buiten kan om zijn behoefte te doen, immers hij drinkt meer in de zomer. Ook kan het goed zijn het diertje wat meer met rust te laten en niet teveel op te tillen en te aaien.

Dagje weg
In deze periode gaat u er vast lekker op uit. Zorg er dan voor dat er iemand is die uw huisdier in de gaten houdt. Vraag bijvoorbeeld de buurman om tussen-de-middag even de hond te laten plassen of te checken of het konijn voldoende water heeft. Als u op vakantie gaat, is het van belang om een goed onderkomen voor uw dierenvriend te regelen. Dit kan natuurlijk bij familie of vrienden, maar ook bij een opvang of asiel. Laatstgenoemde instanties
zitten in de zomer vaak bomvol, waardoor er wellicht geen plekje meer is. Ga dus tijdig op zoek naar een logeeradres voor uw huisdier.

Daarbij is het belangrijk om uw dier alvast te laten wennen aan de omgeving en de mensen voordat u hem achterlaat. Voor de kleinere huisdieren zoals konijnen en vogels kan de oppas vaak makkelijk in huis komen. Of vraag kinderen uit de buurt. Die vinden dieren leuk en leren zo om te gaan met
verantwoordelijkheden.

Meer informatie
Voor melding met betrekking tot dierenleed kunt u contact opnemen met mevrouw J. Bachau via telefoonnummer 14078. Voor vragen over dierenwelzijn, of het opvragen van de nota over dierenwelzijn, kunt u contact opnemen met mevrouw M. Morlog via telefoonnummer 14078.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.