Energievisie voor een duurzame toekomst

16 augustus 2016 door Hennie van der Zouw
Energievisie voor een duurzame toekomst

ZWIJNDRECHT - Gemeente Zwijndrecht is bezig met het opstellen van een energievisie. In deze visie legt de gemeente de doelstellingen vast voor duurzaam opgewekte energie en energiebesparing voor de korte en lange termijn.

De energievisie vervangt het huidige Duurzaamheid Uitvoerings Programma dat dit jaar afloopt. In de energievisie komt te staan welke vormen van duurzame energieopwekking en energiebesparing de komende jaren ingezet worden. Welke middelen daarvoor nodig zijn en wat de rol van gemeente en haar partners hierin is.

In het eerste deel van de energievisie worden de belangrijkste klimaat- en energieakkoorden beschreven en wat in relatie hiermee de nieuwe ambities en doelstellingen zijn. In het tweede deel komen de te nemen maatregelen te staan. De nieuwe visie moet leiden tot een ambitieus, breed gedragen en uitvoerbaar actieprogramma, dat in samenspraak met inwoners, ondernemers, maatschappelijke organisaties en woningcorporaties wordt opgesteld. Daarbij wordt ook rekening gehouden met de regionale Energiestrategie die in Drechtstedenverband wordt opgesteld. In het najaar gaat de gemeente met partijen in gesprek over de energievisie.

Oriëntatieavond gemeenteraad
Op dinsdag 23 augustus is er een oriëntatieavond voor de gemeenteraad over de energievisie.
Wethouder Henk Mirck (Duurzaamheid) presenteert dan een opzet voor het eerste deel van de energievisie. Hierin komen de uitgangspunten en (concept) doelstellingen te staan. HVC houdt een verhaal over de behaalde resultaten tot nu toe op het gebied van energieopwekking en – besparing. En een groep studenten presenteert een onderzoek naar creatieve duurzame mogelijkheden in Zwijndrecht.

Iedereen welkom
Inwoners zijn van harte welkom om deze avond bij te wonen, die om 21.00 uur in de raadszaal van het gemeentehuis begint. Ondernemers, woningcorporaties (duurzaamheids)organisaties hebben een brief over de energievisie ontvangen en zijn uitgenodigd om de oriëntatieavond bij te wonen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.