Ouderen fietsen virtueel door de straat

19 augustus 2016 door Ton Vermeulen
Ouderen fietsen virtueel door de straat

ZWIJNDRECHT -  Sinds kort fietsen de bewoners van de Swinhove Groep locaties net als vroeger weer door hun eigen buurt en straat. Bewegingsagoog Leon Madlener van deze zorginstelling maakte met een filmcamera op de borst opnamen terwijl hij door de gemeente Zwijndrechts fietste. Deze opnamen speelt hij af op de televisies van de woongroepen, waardoor de bewoners bij toerbeurt met een mobiele hometrainer ‘rondrijden’ op voor hen bekende plekken.

Rob Oosterbaan, communicatieadviseur van Swinhove: “Dit is natuurlijk geweldig voor onze cliënten. Zij fietsen weer door hun straat en herkennen plekken van vroeger. Ze kijken er echt naar uit en hebben veel plezier. Daarnaast is het belangrijk dat men blijft bewegen, dus deze innovatie dient meerdere doelen.”

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.