Rammar Tinbo in actie met signeer sessie

26 augustus 2016
Rammar Tinbo in actie met signeer sessie

ZWIJNDRECHT / DORDRECHT - Aanstaande zaterdag 27 augustus is het weer zo ver bij boekhandel Vos & van der Leer in Dordrecht. De zoveelste signeer sessie van Rammar Tinbo uit Zwijndrecht, dit inmiddels vanwege zijn derde boekje. Martin zoals ik hem al lang ken is een taalkunstenaar die woordgrappen maakt.

Bij onze ontmoetingen moet ik altijd voldoende tijd inruimen want Martin is een gedreven mens en vertelt graag en veel. Nu is dat helemaal niet erg want het is leuk zoals hij dat doet. Origineel en vanuit een eigen taal perspectief.

Bij het verschijnen van zijn eerste boekje, in 2006, was het al duidelijk dat Rammar Tinbo, zijn artiesten naam, een eigen idee had van taal. Een duidelijke beelddenker die bij de woorden dan ook de beelden ziet. Juist dat vertaalde hij, een blinde vink b.v. is voor hem een vogel die blind is.

Al zijn werk wordt in eigen beheer uitgeven, waar hij dan altijd druk mee bezig is, druk-werk dus. Alle tekeningen zijn van eigen had en de aanschouwer moet dan ook zelf uit het beeld de woordgrap halen. Hij zorgt er zelf ook altijd voor dat zijn werk onder de titel Anders Bekeken in de Koninklijke bibliotheek komt en daar gelezen kan worden.

Martin heeft zelfs een One Boy show gegeven waarin zijn woordgrappen centraal stonden. Zijn leven vormde de rode draad in deze show waarin hij ook direct improviserend aan de weg timmerde. Twee keer een half uur gaat Martin optreden op het Voorstraat Noord festival op 10 september.

Wie Zaterdag naar Vos & van der Leer gaat krijgt bij aanschaf een persoonlijke tekening van Martin in zijn haar boekje. Uiteraard kan je Martin zelf ook bereiken via de website van rammar-tinbo.tk of naar het festival op 10 september komen op de Voorstraat noord in Dordrecht.

Chris Moorman.

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.