Betaald parkeren bij hamerslag afgeschaft

22 juni 2016
Betaald parkeren bij hamerslag afgeschaft

ZWIJNDRECHT -  Er gebeurt nogal wat in de Zwijndrechtse gemeenteraad. Positief nieuws over de schuldenlast die zo heel lang als een zwaard van Damocles boven de raad hing, positief nieuws voor een gymzaal in Heer Oudelands Ambacht en positief nieuws over het af schaffen van betaald parkeren.

Wie het aan de sterrenstanden wil koppelen heeft het geluk dat er sinds 1967 nog niet zo iets bijzonders is geweest als nu met de volle maan die gelijk valt met de intrede van de zomer. Maar wie daar niets mee heeft kan zien dat er toch ook veel uit de inspanning van de diverse politieke partijen is voortgekomen. En sinds 1967 is er in de politieke verhoudingen nogal wat verandering geweest.

Wethouder Kamsteeg kon gisteren in terugkoppeling naar de raad melden dat er een lang slepend conflict met de belastingdienst beslecht lijkt te worden in het voordeel van de gemeente Zwijndrecht. Het was een meningsverschil rondom de BTW van de bouw van het LOC aan de Jansenlaan. Een voordeel van 2 miljoen dat ingeboekt kan worden als de belastingdienst niet in hoger beroep gaat. Dat wordt binnen zes weken wel duidelijk.

Een lang gekoesterde wens van de scholen in Heer Oudelands Ambacht wordt nu met de uitbreiding van twee lokalen opgepakt. Na een burgerinitiatief van leerlingen had de gemeenteraad al middels een motie groen licht gegeven voor een uitbreiding aan de Bazuinstraat omdat dit past binnen het bestemmingsplan.

In de carrousel waar het punt ter bespreking kwam leek eerst nogal wat tegenstand te zijn tegen de zelf aangenomen motie. Duurzaamheid was een van de speerpunten die opgepakt werden door alle partijen na opmerkingen hierover door de fractie van D66. Met de uitleg door Wethouder Kamsteeg over de voorbereidingen en de aanvraag van het krediet van 100.000 euro gingen alle fracties overstag en werd het met een hamerslag bevestigd in de gemeenteraad.

Zo ook het punt van het betaald parkeren. Een veel besproken punt door de jaren heen waar heel veel colleges en coalities het vuur aan de schenen voor was gelegd. Het was ooit een van de speerpunten waar ABZ mee begonnen was maar nooit draagvlak voor een meerderheid had weten te vinden. Nu met de veranderende situatie en steeds verder voortschrijdend inzicht gingen alle partijen in de raad akkoord met het afschaffen van betaald parkeren. Van CDA tot Groenlinks er was een gemeenteraadsbrede eenheid in het besluit zonder enige tegenwerping.

Zelfs vooruitlopend op de behandeling van de kadenota tikte de gemeenteraad dit punt af. Voor de winkeliers van Walburg was dit bijzonder om mee te maken. Na veel jaren van onderhandelen en afgeketste opknapplannen voor Walburg gaat het echt gebeuren. Het betaald parkeren verdwijnt en wel zo snel mogelijk. Ook voor de omliggende gebieden. Alleen voor de gebieden rondom het station en het Veerplein duurt het wat langer dit goed te regelen.

Nu met 21 leegstaande winkelpanden is het in Walburg net als op veel andere plekken tijd voor een nieuwe impuls. Het winkelcentrum is voor brandveiligheid aangepast en krijgt een facelift. Het zal ook voor veel bewoners een opluchting zijn dat ze weer hun eigen gebied terug krijgen en de parkeerwachters kunnen uitzwaaien.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.