Pech voor reizigers: spoortunnel weer vol schuim

02 september 2016 door Hennie van der Zouw
Pech voor reizigers: spoortunnel weer vol schuim

ZWIJNDRECHT / DORDRECHT - Een onterechte brandmelding in de spoortunnel bij Barendrecht zorgt vrijdagmiddag voor flinke overlast op het spoor. Bij het afgaan van het alarm is ook het schuimblussysteem in actie gekomen, waardoor het treinverkeer voorlopig stilligt.

De NS waarschuwt reizigers tussen Lombardijen en Zwijndrecht rekening te houden met een extra reistijd van meer dan een uur. Het is nog onbekend wanneer de storing is verholpen.

Het is niet de eerste keer dat het brandalarm in de tunnel voor problemen zorgt. ''Het systeem staat vrij scherp afgesteld'', erkent een woordvoerder van ProRail. ''Veiligheid staat bij ons hoog in het vaandel.''

Niet te stoppen
Problematisch is dat niet kan worden ingegrepen als duidelijk is dat geen brand woedt in de tunnel. ''Er is nu een schuimblussing gaande. Dat proces kunnen we niet stoppen'', aldus de woordvoerder omstreeks 14:00 uur.

Treinreizigers hoeven volgens ProRail niet te wanhopen: er zijn bussen ingezet. Ook wordt volgens de woordvoerder gekeken of het alarmsysteem beter kan worden afgesteld. ''Ik weet dat ze eraan werken om het beter te krijgen.''

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.