Groote Lindt speelt gelijk bij competitie-opening

05 september 2016 door Hennie van der Zouw
Groote Lindt speelt gelijk bij competitie-opening

ZWIJNDRECHT - Groote Lindt heeft afgelopen zaterdag met 2-2 gelijk gespeeld tegen EBOH. Een pittige wedstrijd waarbij Groote Lindt verzuimde in de eerste helft het overwicht in score uit te drukken en vlak voor tijd het deksel op de neus kreeg.

In de eerste helft was de openingsfase aftastend maar al snel nam Groote Lindt het initiatief. De ploeg die toch nog de nodige afwezige kende was het meest in balbezit en probeerde met combinatievoetbal tot kansen te komen. EBOH zocht het met name in de snelle omschakeling. Uit een dieptebal kwam de spits die overduidelijk uit buitenspelpositie terug kwam lopen in balbezit waarna er een overtreding op hem werd gemaakt. De scheidsrechter floot maar liet de overtreding prevaleren boven het buitenspelmoment. Uit de vrije trap was het met een droge knal 0-1.

Dit was het sein om nog nadrukkelijker op zoek te gaan naar een goal. EBOH moest naar achteren en Groote Lindt zocht naar een gaatje in de defensie van de gasten. Het was Marcel van Berkel die niet werd aangepakt en vanaf 20 meter de 1-1 binnen schoot. Vlak voor rust was er nog een grote kans op de 2-1 maar helaas werd de bal van dichtbij overgeschoten.

De tweede helft verzuimde Groote Lindt om secuur het combinatievoetbal te spelen in een hoog tempo. Het werd slordiger en EBOH kwam beter voor de dag dan in deel 1. Nu was het echter juist Groote Lindt dat op voorsprong kwam. Een uitstekende aanval begonnen aan de rechterkant kwam uiteindelijk bij Bas Jansen op links  terecht en diens voorzet werd via een speler van EBOH gepromoveerd tot de 2-1!

Echter was het Groote Lindt niet gegeven om met drie punten aan het seizoen te starten. Vlak voor tijd was een behendige actie van de gevaarlijke nummer 11 van EBOH de defensie te machtig en tekende hij tot grote vreugde van EBOH voor de 2-2. EBOH was tevreden met een punt en De Lindt probeerde het wel maar kwam niet meer tot kansen.

Zo eindigde deze spannende wedstrijd in een 2-2- gelijkspel. Volgende week speelt Groote Lindt vriendschappelijk uit tegen Duiveland. De week daarop komt De Zwerver op bezoek die wel de volle buit pakte.

Fotografe: Wilma van Strien
Onderschrift: Bas Jansen (Groote Lindt) wint een verbeten kopduel van Jeffrey Monster

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.