Sterke start Albatros

05 september 2016 door Hennie van der Zouw
Sterke start Albatros

ZWIJNDRECHT - Het eerste team van de Zwijndrechtse korfbalvereniging Albatros is goed aan het veldseizoen 2016-2017 begonnen. In Barendrecht werd Vitesse met 15-26 aan de zegekar gebonden. De thuisploeg kon in de eerste 20 minuten nog redelijk in het spoor blijven (7-8) maar in het vervolg van het duel was de rood-witte brigade van Steven de Graaf heer en meester. De eerste en laatste Albatrostreffer kwamen op naam van de uitblinkende aanvoerder Rene Havelaar die in totaal 8 keer doel trof. De kracht van Albatros lag verder in het feit dat maar liefst negen verschillende spelers tot scoren kwamen.

De grootste score van de eerste competitiezaterdag kwam op naam van F1 dat Korbatjo F2 met 31-2 oprolde. De overige standaardteams presteerden wisselend. Het sterk gewijzigde A1 en B1 verloren kansloos van KCC (23-9) en Kinderdijk (20-8), terwijl C1 de Zeeuwen van Tjoba met 21-3 afdroogde. D1 vocht in Dordrecht een spannende strijd uit met Sporting Delta en verloor nipt met 10-9.

Een valse start voor het tweede team dat in Voorburg met 20-17 van VEO 3 verloor. Geen paniek echter voor de ploeg van coach Vincent de Kreek dat over het spel grotendeels tevreden mocht zijn.

Weinig overwinningen voor de A-, B- en C-teams, maar de senioren en de jongsten van de club waren goed op dreef. Er was winst voor senioren 4, 6 en 8 en de 19-9 overwinning van het 9e op GKV 5 mocht er zijn. Stephan Opmeer scoorde een zevenklapper. Het 7e redde het niet niet bij Merwede 5: 11-10. Albatros 3 verzuimde de volle winst te pakken tegen WION 2, maar met de 13-13 puntendeling konden beide teams vrede hebben.

Bij de jeugd waren er ruime overwinningen voor D2 (0-15 bij ’t Capproen D1), D4 (2-9 bij Triade D2) en E2 (11-3 tegen KCC E1). Ook E4, E5, F2, F3 en F4 wonnen hun eerste wedstrijd.

Het G-team speelde een prima wedstrijd tegen de eeuwige rivaal Sporting Trigon, maar moest opnieuw de winst aan de ploeg uit Leiden laten (1-2). De wedstrijd tegen het Rotterdamse Thor werd met 1-6 gewonnen.

A.s. zaterdag speelt de seniorenselectie thuis en komt het Delftse Excelsior op bezoek. A1 ontvangt GKV, B1 is op zoek naar eerherstel tegen Deetos B2, D1 speelt tegen Nieuwerkerk en E1 tegen DSO. Het 3e, 4e en C1 reizen voor het eerst, maar zeker niet voor het laatst naar Zeeland.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.