Zwaarbevochten gelijkspel voor korfballers sv Conventus

12 september 2016 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - De korfballers van sv Conventus hebben afgelopen weekend een zwaarbevochten punt in de wacht weten te slapen. Het team van kersverse coach Cees Blok speelde een ijzersterke wedstrijd tegen de oppermachtige Refleks, waarin beide partijen elkaar volledig in evenwicht hielden.

Na de gewonnen seizoensopener tegen het Amsterdamse Swift speelden de korfballers van Conventus zondag tegen Refleks, dit seizoen de gedoodverfde kampioen. Conventus ging de wedstrijd dan ook in als de grote underdog, welke weinig tegen Refleks in zou kunnen brengen.

Conventus begon echter direct geconcentreerd aan de wedstrijd en slaagde er in om de aanvallen en verdedigingen volgens afspraak rustig op te zetten. De Zwijndrechtse korfballers slaagden er zo dan ook om de tegenstander goed te volgen met een gelijk opgaande strijd, waarbij Refleks wel constant het voortouw nam. De onderlinge verhoudingen werden met een 9 – 8 ruststand dan ook goed weerspiegeld.

Voor de tweede helft kregen de spelers van Conventus de opdracht om de tegenstander verdedigend sterk onder druk te zetten, terwijl ze zelf de aanvallen zorgvuldig op moesten bouwen om deze doeltreffend af te kunnen sluiten. Deze tactiek bleek te werken: aanvankelijk kwam het team nog op een 10 – 8 achterstand, maar dit gat zou tot 11 – 11 zelfs volledig worden gedicht.

De kans op een overwinning leek echter te verdwijnen op het moment dat de tegenstander een 15 – 12 voorsprong nam. Conventus gooide de handdoek echter niet in de ring en vocht zich terug totdat er met drie minuten op de klok een 15 – 15 gelijke stand op het scorebord stond. In een spectaculaire eindfase, waarin beide partijen elkaar niets cadeau gaven, kwam het in geel/zwart spelende team toch weer op één punt achterstand voordat de gelijkmaker weer werd gemaakt.

Met ruim een minuut te gaan kwam Conventus opnieuw op achterstand met 17 – 16, maar een halve minuut later scoorde Thomas Streefkerk het verlossende doelpunt dat het team weer op 17 – 17 bracht. De laatste seconden zouden bloedstollend blijken te zijn, waarin beide partijen kans hadden op de zege, maar beiden misten. Zo eindigde een bijzonder spannende wedstrijd in een onverwacht, maar verdiend 17 – 17 gelijkspel.