Opnieuw een gelijkspel voor Groote Lindt

19 september 2016 door Hennie van der Zouw
Opnieuw een gelijkspel voor Groote Lindt

ZWIJNDRECHT - Het duel tussen Groote Lindt 1 en De Zwerver 1 is geëindigd in een 2-2 gelijkspel. Daar was De Zwerver uiteindelijk het meest tevreden over gezien de reactie na het laatste fluitsignaal.

Groote Lindt mocht alweer voor de tweede keer dit seizoen thuis aantreden. Na het gelijke spel was een overwinning wenselijk om de aansluiting met de top te houden. Langzaam werd er aan een overwicht gebouwd al kwam De Zwerver aanzienlijk beter voor de dag dan de eerste oefenwedstrijd in augustus. De Lindt had dan ook de hulp nodig van de gasten uit Kinderdijk om op voorsprong te komen. De rechtsachter ging de fout in met een terugspeelbal die uiteindelijk een goede dieptebal bleek te zijn voor Michael Slingerland. Oog in oog met de doelman maakt hij geen fout. De 1-0 voorsprong was ook de ruststand.

Lang heeft Groote Lindt er niet van kunnen genieten in de tweede helft. Reeds na enkele minuten kwam de 1-1 op het scorebord. Na een aanval van Groote Lindt werd er razendsnel omgeschakeld door De Zwerver. Eerst bracht doelman Raymond Klootwijk nog redding in de 1 tegen 1 situatie maar helaas kwam de bal precies voor de voeten van de aanvaller en kon hij zodoende de bal simpel binnenlopen. Groote Lindt liet het er niet bij zitten en zocht de aanval. De beloning kwam er uiteindelijk ook! Uit een voorzet van Bjorn van Ingen was het opnieuw Michael Slingerland die diagonaal de 2-1 binnen kopte.

Helaas kwam De Zwerver uit een dood spelmoment langszij. Een goed genomen vrije trap belandde in eerste instantie op de paal maar de attent reagerende aanvallers promoveerde de vrije trap uiteindelijk tot doelpunt en dat bracht de ploegen weer op gelijke hoogte. Groote Lindt wilde zich er niet bij neerleggen en ging voor de derde keer deze middag op zoek naar een voorsprong. Er was een discutabele gele kaart toen Michael Slingerland door een handsbal een grote scoringskans werd ontnomen en de ingevallen Rick Schuurmans was ook dicht bij de 3-2 maar de keeper van De Zwerver kon de bal nog net tot corner verwerken. Zo moest De Lindt dus genoegen nemen met een punt.

Volgende week gaan we op bezoek bij koploper Ameide die de volle buit heeft uit drie duels. Op het nieuwe kunstgras gaat De Lindt dan op zoek naar de eerste driepunter van het seizoen.

Let op: Aanvangstijd 15:00 uur.

Foto: Wilma van Strien

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.