Korfballers Albatros presteren prima

19 september 2016 door Hennie van der Zouw
Korfballers Albatros presteren prima

ZWIJNDRECHT - De Zwijndrechtse kofbalvereniging Albatros presteerde afgelopen weekend weer uitstekend. In totaal werden er 23 overwinningen geboekt in 35 ontmoetingen. De hoogste score kwam op naam van E1 dat ADO E1 met 26-4 afdroogde. Maar liefst 25 doelpunten voor senioren 3 dat onder leiding van gangmaker Jasper den Toom Tjoba 3 aan banden legde. Na twee keer de uitslag van 13-13 waren er ook nu 13 tegentreffers, maar de overwinning kwam door de scoringskracht van de thuisploeg geen moment in gevaar.

De winstpartijen waren zaterdag met name bij de jeugd te noteren. Bij de B-teams wonnen B1, B2, B3 en B4 en laatstgenoemde is nog altijd met de volle winst uit drie wedstrijden. De drie C-teams wonnen allemaal waarbij C1 in Zeeland in de tweede helft korte metten maakte met ONDO (1-13). Ook C2 kende een prima tweede helft waarbij SKV C1 definitief op achterstand werd gezet, 8-2.

D1 redde het net niet tegen koploper PKC D1, maar opnieuw winst voor D2 (16-2 tegen Olympia D2). D3 en D4 hielden de nul en wonnen met respectievelijk 9-0 en 7-0.

Bij de E-teams naast de winst van E1 ook mooie zege voor E2, E4, E5 en E6. F1, F2 en F4 wonnen ook weer en F2 is nog altijd ongeslagen. Opmerkelijk waren de 18 doelpunten van F4 tegen het zwakke Oranje Zwart.

Geen goede zaterdag voor het 2e, 5e, en 6e seniorenteam, A1 en A2 want zij verloren allemaal. Albatros 4 maakte tegen de Zeeuwen van ONDO in de eerste helft het verschil (9-2), maar zag de gasten toch gevaarlijk terugkomen. Bij de 9-7 tussenstand stelde de thuisploeg orde op zaken en uiteindelijk werd met 14-8 gewonnen.

Senioren 7 had een topscorer in Joren Zijderveld (7x) en het 8e klopte KCC 9 met 13-11. A3 versloeg DeetosSnel A4 met 12-7.

De drieluik tussen Fortis en Albatros werd met 2-1 door de Zeeuwen gewonnen. A1 kwam er in de eerste helft in Oost-Souburg niet aan te pas (8-2) en verloor uiteindelijk met 17-8. Het 2e speelde lange tijd goed mee met de Zeeuwen maar verloor uiteindelijk geflatteerd met 23-17.

Albatros 1 verlengde de goede start in de 1e klasse E met een 18-21 overwinning op Fortis waar ook vorig seizoen gewonnen werd.  Via 7-10 bij rust klampte Fortis halverwege de tweede helft nog één keer aan, maar het vlaggenschip hield het hoofd koel en nam beide punten mee naar huis.

Zaterdag komt Valto naar Zwijndrecht om te proberen de ongeslagen Zwijndrechtse ploeg beentje te lichten. B1 en A1 komen deze week ook uit in het bekertoernooi met uitwedstrijden bij Vriendenschaar en Vitesse. 

Fotobijschrift: actiefoto uit de wedstrijd Albatros F4 – Oranje Zwart F1

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.