Handbalheren sv Conventus in de slotseconde naar de overwinning

19 september 2016 door Hennie van der Zouw
Handbalheren sv Conventus in de slotseconde naar de overwinning

ZWIJNDRECHT - De handbalheren van sv Conventus hebben afgelopen weekend tegen HVOS hun eerste overwinning gepakt door in de allerlaatste seconde te scoren. Vlak voor het eindsignaal kreeg het team een strafworp, welke door Patrick de Ruiter ten volste werd benut.

Na de nipt verloren seizoensopener aasden de heren van Conventus afgelopen weekend op de overwinning. Het team begon de wedstrijd tegen HVOS ijzersterk met flitsend handbal, waarbij de spelers elkaar goed wisten te vinden en al snel een 5 – 2 voorsprong namen. Na het eerste kwartier zakte het spel echter wat in, wat de tegenstander de kans gaf om terug te komen. In de rust stond er dan ook een 10 – 10 gelijke stand op het scorebord.

Direct na de rust nam Conventus het voortouw, in een helft waarbij beide partijen nauwelijks door elkaars verdediging heen wisten te komen. De voorsprong van de Zwijndrechtse spelers zou tot twee punten oplopen, maar opnieuw zakte het spel halverwege de helft in. Dit gaf HVOS de kans om langszij te komen, waarna de strijd weer gelijk op bleef gaan. Dit bleef onveranderd tot er met nog enkele seconden op de klok een 18 – 18 stand op het scorebord stond, totdat Conventus een strafworp kreeg. Deze werd door Patrick de Ruiter perfect afgerond, waarna de wedstrijd direct af werd gefloten en Conventus met 19 – 18  de eerste overwinning van het seizoen pakte.

Foto-credit: Gert-Jan Doodkorte / sv Conventus

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.