Locoburgemeester Robert Kreukniet bezoekt 102 jarige mevrouw Maria Provilij-van Hengel

26 september 2016 door Hennie van der Zouw
Locoburgemeester Robert Kreukniet bezoekt 102 jarige mevrouw Maria Provilij-van Hengel

ZWIJNDRECHT / HENDRIK-IDO-AMBACHT - Locoburgemeester Robert Kreukniet bezocht 20 september in het restaurant van de Swinhove Groep, locatie De Lindonk, mevrouw Provilij-van Hengel ter ere van haar 102e verjaardag. Mevrouw Provilij vierde haar verjaardag, op de dag zelf, in een feestelijk gezelschap van familie en vrienden.

Vanwege het werk van haar vader bij de Van de Berg boterfabriek is haar familie in 1913 van Rotterdam naar het 'gat' verhuisd, zoals haar moeder de kleine gemeente Zwijndrecht noemde. Maria is in Zwijndrecht geboren op 20 september 1914, en woont hier na al die jaren nog steeds met veel plezier.

Maria komt uit een gezin van 10 kinderen waarvan zij de nog enige levende is. Het geheim van haar hoge leeftijd komt voort uit het feit dat ze vijf oudere broers heeft gehad, waardoor ze zich altijd kranig heeft moeten weren. Maria is weduwe van Teunis Provilij, een geboren Ambachter. Zij heeft twee kinderen, een kleindochter en vier achterkleinkinderen. Verdrietig is zij om het heengaan van de dierbaren, met name haar zoon Abraham.

Mevrouw Provilij is echter een krachtige vrouw die van het leven geniet door nog regelmatig mee te doen met de geheugentraining en zoveel mogelijk zelf de regie in handen neemt. Mevrouw klaagt niet over de beslommeringen van het leven en ziet altijd de zonnige optimistische kant. Het is een respectabele leeftijd, 102 jaar en daarom een bijzondere jarige.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.