Weer thuisnederlaag voor Pelikaan

03 oktober 2016 door Hennie van der Zouw
Weer thuisnederlaag voor Pelikaan

ZWIJNDRECHT - Waar in de voorbeschouwing al op gewezen was dat het Pelikaan nog niet gelukt was om thuis een gelijkspel of zelfs een overwinning te pakken, is ook dat nu weer niet gelukt, tegenstander Spirit was op alle fronten te sterk voor Pelikaan.

Binnen drie minuten na aanvang van de wedstrijd gaf Spirit al zijn visitekaartje af door eerst een buitenspeldoelpunt te maken en even later alleen voor Pelikaankeeper Cas Hagman te verschijnen die toen nog een doelpunt voorkwam. Dat had het team van Pelikaan toch wakker moeten schudden maar niets was minder waar. Na vijf minuten was het toch 0-1 en tien minuten later zelfs 0-2. Kort hierna bijna 0-3 maar het schot ging net over. Pas na twintig minuten was Pelikaan voor het eerst gevaarlijk, Jermain Bebrout gaf een goede voorzet op Lerry Overgaauw maar die stond buitenspel.

Even later stoomde Lucas Adelino goed door maar zijn schot werd gestopt door de keeper. Maar daarna was het Spirit weer die de lakens uitdeelde. Door goed druk te zetten op de Pelikaanspelers die daardoor balverlies leden, kwam Spirit regelmatig met goed uitgevoerde counters in de zestien van Pelikaan waar het vizier, gelukkig voor Pelikaan, nog niet helemaal scherp stond. Vlak voor rust was Pelikaan nog even gevaarlijk toen een voorzet van rechts op het hoofd kwam van Anouar Said maar zijn kopbal verdween over het doel.

In het begin van de tweede helft gaf Pelikaan enige tekenen van herstel maar Spirit ging door waar het in de eerste helft mee geëindigd was, druk zetten en profiteren van balverlies van Pelikaan en daardoor gevaarlijk zijn door snel uitgevoerde counters. Zoals vier minuten na rust toen een snelle tegenaanval in eerste instantie nog onderbroken werd maar de bal bij toeval bij een Spiritspeler kwam en zijn schot werd iets van richting veranderd waardoor keeper Cas Hagman kansloos was: 0-3 en een vrijwel kansloze achterstand. Toch kwam er nog een beetje hoop voor Pelikaan toen een verre dieptepass van Sharog Susani verkeerd beoordeeld werd door een verdediger en de keeper van Spirit die elkaar in de weg liepen en Jermain Bebrout de bal gemakkelijk in het lege doel kon schuiven: 1-3.

Even later was er een goede combinatie tussen Jermain Bebrout en Thomas de Boer maar de bal kwam voor de verkeerde voet van Thomas den Boer waardoor het schot krachteloos was. In de 67e minuut besliste Spirit de wedstrijd uit weer een snelle counter, 1-4 en drie minuten later werd het 1-5 toen de nummer 10 van Spirit, deze speler was een ware plaag voor de verdediging van Pelikaan, geheel vrijstaand een corner binnenkopte. Het enige wapenfeit van Pelikaan hierna was een buitenspeldoelpunt van Lerry Overgaauw.

Het is een raadsel waarom Spirit nog maar één punt voor deze wedstrijd had. Zij speelden modern voetbal met veel druk zetten, snelle uitvallen met veel lopende spelers, iedereen verdedigde mee zodat het net een harmonika leek, met z’n allen naar voren en weer naar achteren. Tot nu toe het beste team, samen met Heerjansdam, waartegen Pelikaan heeft gespeeld. Pelikaan moet zich langzamerhand zorgen gaan maken over het vertoonde spel maar zeker ook over de instelling. Spirit liet wat dat betreft het goede voorbeeld zien. Zij speelden als een team waar bij balverlies de bereidheid werd getoond om de bal te heroveren in tegenstelling tot Pelikaan. Daar komt bij dat er teveel spelers op dit moment uit vorm zijn. Kortom, veel werk te verrichten voor de staf en spelers.

De volgende spelers maakten hun opwachting: Cas Hagman, Thomas den Boer, Valeri Silva (16, Ronan Langenberg), Mahmut Erol, Vince van Nes (61, Jesper Nossent), Lucas Adelino, Sharog Susani, Lerry Overgaauw, Anouar Saïd, Jordy van Buren (77, Daniël Munoz) en Jermain Bebrout.

Foto © Karin van Buren.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.