Het regent kampioenschappen bij korfbaljeugd sv Conventus

10 oktober 2016 door Hennie van der Zouw
Het regent kampioenschappen bij korfbaljeugd sv Conventus

ZWIJNDRECHT - De korfbaljeugd van sv Conventus heeft tijdens de najaarscompetitie van het veldseizoen zeer succesvol gepresteerd. Tot op heden konden er maar liefst zes kampioenschappen worden gevierd: A1, A2, C1, C2, E1 en E2 waren allen het sterkst in hun competitie.

Bij de A-jeugd van Conventus is A1 al met één wedstrijd te gaan kampioen. Het team van coaches Niels de Kok en Priscilla Zijlmans was na vier wedstrijd ongeslagen. Een vijfde zege zou het team afgelopen weekend direct al tot kampioen kronen. Spelend tegen Vriendenschaar begon het door Niehof van der Meulen Accountants gesponsorde team direct scherp en liep via een 3 – 2 stand met behulp van veel lange aanvallen zelfs uit tot 11 – 2. Gebruikmakend van de waardevolle lessen van trainer Cees Blok, welke ook Conventus’ selectie traint, en de goede teamspirit slaagde het team er in om met een overtuigende 21 – 7 overwinning het kampioenschap te pakken.

Het tweede A-team van Conventus was voor afgelopen weekend ook nog ongeslagen gebleven, maar speelde wel één keer gelijk tegen concurrent PKC. De kampioenswedstrijd zou een ware thriller worden tegen Dordrecht, waarin met 5 – 5 gelijk zou worden gespeeld. Hiermee behaalde het team één punt, wat voldoende was om het kampioenschap te mogen vieren.

In C-jeugd van Conventus zouden eveneens twee kampioenschappen worden gevierd. Het indrukwekkendste seizoen was afkomstig van C1, dat voor de kampioenswedstrijd nog ongeslagen was. De dominantie van het team werd onderstreept door de laatste wedstrijd van het seizoen met 1 – 9 te winnen, waarmee het team na zes wedstrijden een positief doelsaldo van +47 had. C2 maakte het aanzienlijk spannender door eerder in het seizoen de uitwedstrijd bij DeetosSnel te verliezen, maar het versloeg het Dordtse team weer op eigen terrein. In de slotwedstrijd moest er van Dordrecht worden gewonnen, wat met 2 – 4 werd gedaan. Hiermee eindigt het team op gelijke hoogte met DeetosSnel, wat in de jeugd een gedeeld kampioenschap betekent.

De druk stond tijdens de seizoensfinale vol op de ketel voor het E1-team: in een direct duel met concurrent Korbis moest er gewonnen of gelijkgespeeld worden. Conventus begon sterk aan de wedstrijd en pakte binnen vijf minuten al drie punten voorsprong. Vervolgens viel er een spelertje van Korbis, welke zijn wedstrijd niet voort kon zetten, waarop Conventus het wisselloze Korbis te hulp schoot door Sterre van ’t Hof met de tegenstander mee te laten spelen. De wedstrijd, waarin het door Autobedrijf van den Berg gesponsorde team sterk samenspeelde, elkaar de kansen gunt en er een prachtige teamspirit zichtbaar was, zou worden gewonnen met een overtuigende 14 – 1, waarna de bekers en medailles voor de Zwijndrechtse spelers klaarlagen.

Als laatste speelde ook E2 de kampioenswedstrijd tegen de directe concurrent: Nikantes. Hierbij werd het team gehinderd doordat het team uit Hoogvliet nog op echt gras speelt, waar de Zwijndrechtse spelertjes niet aan gewend zijn. Ze lieten zich echter niet van hun wijs brengen en namen in het eerste deel van de wedstrijd al direct een 0 – 3 voorsprong. Dankzij snel aanvallend spel, doorloopballen, een sterke verdediging en veel partijen van beide partijen wist de in geel/zwart spelende spelertjes zelfs een 0 – 6 voorsprong te nemen. Dit werd gevolgd door een verdiend doelpunt van Nikantes, maar Conventus pareerde dit door de 1 – 7 te scoren. Deze einduitslag zou voldoende zijn voor het kampioenschapsfeest.

Onderste foto: Conventus-a1-kampioen – Conventus A1 wint het kampioenschap (foto: Kees Streefkerk / sv Conventus)
Middelste foto: Conventus-e1-kampioen - Conventus E1 wint het kampioenschap (foto: Petra den Ouden / sv Conventus)
Bovenste foto: Conventus-e2-kampioen – Conventus E2 wint het kampioenschap (foto: Inge Schuijer / sv Conventus)

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.