Spannende wedstrijd korfballers sv Conventus eindigt in gelijkspel

10 oktober 2016 door Hennie van der Zouw
Spannende wedstrijd korfballers sv Conventus eindigt in gelijkspel

ZWIJNDRECHT - De korfballers van sv Conventus hebben zondag een zwaarbevochten gelijkspel behaald. Op eigen veld trof het Zwijndrechtse team het Haagse ALO, waartegen het een achterstand van drie punten goedmaakte om tot een gelijkspel te komen.

Dat de wedstrijd tegen ALO spannend zou worden was vooraf al duidelijk: ALO stond voor de ontmoeting in Zwijndrecht één punt voor Conventus in het kampioenschap. Het was Conventus dat via de handen van Jorrit de Bruijn het eerste doelpunt scoorde, waarna het in geel/zwart spelende team zelfs uit zou lopen tot een 4 – 1 voorsprong. Maar waar in het vervolg van de eerste helft ALO nog vijf maal de korf doeltreffend zou vinden, scoorde Conventus slechts één keer, met een 5 – 6 stand als gevolg.

Conventus kwam ook niet goed uit de kleedkamer, met als gevolg dat de achterstand verder op zou lopen tot 7 – 10. Coach Cees Blok gaf het team hierop de instructie om er een schepje bovenop te doen, waarna het spel aanzienlijk doeltreffender werd. In de eindfase van de wedstrijd sloop Conventus langzaam naar ALO, waarna Priscilla Zijlmans met twee minuten op de klok de gelijkmaker scoorde. Twee zeer spannende slotminuten volgden, maar geen enkel team zou meer tot scoren weten te komen, waardoor de spannende wedstrijd in een verdiend gelijkspel eindigde.

Scores sv Conventus:
Jorrit de Bruijn 4x, Nico Philippo 2x, Elaine Niesing 2x, Priscilla Zijlmans 2x, Selma van Putten 1x, Thomas Streefkerk 1x

Foto-credit: Kees Streefkerk / sv Conventus

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.