Zwijndrecht Werkt en de Sprong knappen oude weesfietsen op

13 oktober 2016 door Hennie van der Zouw
Zwijndrecht Werkt en de Sprong knappen oude weesfietsen op

ZWIJNDRECHT - De weesfietsen die afkomstig zijn van het gebied rondom het treinstation krijgen in Zwijndrecht een tweede leven. Op de locatie aan de Anna Paulownastraat knappen de mensen van Zwijndrecht Werkt en de jongeren van de Sprong, die allen een leer-werk traject volgen, de oude fietsen op. Woensdagmiddag 5 oktober 2016 bracht wethouder Robert Kreukniet een bezoek aan Zwijndrecht Werkt.

Twee maal per jaar houdt de gemeente Zwijndrecht een opruimactie van verwaarloosde fietsen die al langere tijd bij het station geparkeerd staan en die door niemand worden opgehaald. De fietsen gaan naar Zwijndrecht Werkt en de Sprong voor een opknapbeurt.

Fietsen restaureren
Dorothy Welbergen van Zwijndrecht Werkt is erg blij met de fietsen die worden gebracht. Zij vertelt hierover het volgende: "Onze mensen en de Jongeren van De Sprong, die allen een leer-werktraject volgen, knappen deze oude fietsen op zodat ze weer gebruikt kunnen worden. Dit doen zij hier in de werkplaats die wij onlangs hebben gemaakt. Zij leren hierdoor nieuwe technische vaardigheden waardoor zij in de toekomst meer kans maken op doorstroming naar een betaalde baan of gerichte opleiding. Daarnaast is het natuurlijk ook leuk om met zijn allen aan de fietsen te werken. We zorgen ervoor dat de opgeknapte fietsen terecht komen bij mensen die dit echt nodig hebben. We zorgen ervoor dat de opgeknapte fietsen terecht komen bij mensen die dit echt nodig hebben. Het sleutelen aan fietsen is een start en van hieruit willen we graag doorbouwen naar meer technische opdrachten en aansluiting met reguliere bedrijven."

Zwijndrecht Werkt
Stichting leerwerkbedrijf Zwijndrecht is een samenwerkingsproject tussen de leerwerkbedrijven, de gemeentes binnen de Drechtsteden en de sociale dienst. Met als doel om mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt te betrekken bij de samenleving. Naast het restaureren van fietsen doet Zwijndrecht Werkt nog veel meer zoals bijvoorbeeld het schoonhouden van bepaalde wijken en het recreatiegebied De Hooge Nesse en helpen bij zorginstellingen. Bij Zwijndrecht Werkt draait het allemaal om Meedoen. Zwijndrecht Werkt staat ook open voor nieuwe initiatieven. Dus heeft u een idee waar zij zich voor kunnen inzetten dan horen zij dit heel graag van u.

Iets voor u?
Komt u niet in aanmerking voor een opleiding of betaald werk? Dan is het misschien verstandig om werk- en leerervaring op te doen, en tegelijkertijd plezier te maken en nieuwe mensen te leren kennen. Hiervoor kunt u terecht bij Zwijndrecht Werkt. Dit is een initiatief van de gemeente. Telefonisch aanmelden kan bij Dorothy Welbergen via het telefoonnummer 06 27 09 75 04 of e-mail: dorothy@zwijndrecht.nl. Kijk ook eens op de website www.doemeewijzer.nl

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.