Albatros speelt tegen Rusland

17 oktober 2016 door Hennie van der Zouw
Albatros speelt tegen Rusland

ZWIJNDRECHT - De Russische nationale korfbalploeg arriveert a.s. donderdag in Nederland en is door de organisatie van het EK Korfbal aan twinningpartner Albatros gekoppeld. De Russen oefenen op donderdagavond in de Develsteinhal tegen Albatros ter voorbereiding op de openingswedstrijd van het EK die zij op zaterdag 22 oktober in de Dordtse sportboulevard tegen Turkije spelen. De Russen zijn verder in poule A gekoppeld aan Catalonië, Duitsland en favoriet Nederland.

De wedstrijd in de Develsteinhal begint om 20.00 uur en de toegang is gratis.

De ploeg verblijft donderdagnacht bij een aantal gastgezinnen van Albatros om vervolgens vrijdag haar intrek te nemen in een hotel in Dordrecht. Er wordt verder nog een keer bij Albatros getraind.

De selectieteams van Albatros hebben de eerste helft van de veldcompetitie niet goed afgesloten. De eerste drie seniorenteams verloren en ook A1 en A2 kwamen niet tot winst.

In het Zeeuwse St. Laurens stond de topper tussen ONDO en Albatros op het programma. Op een zonovergoten en druk bevolkt complex was de wedstrijd ruim een helft spannend, maar na tien minuten in de tweede helft was de wedstrijd beslist. Albatros scoorde te weinig en de rommelig en stevig spelende thuisploeg schoot met scherp: 23-14. Door het verlies van Valto hijst ONDO zich nu naast beide concurrenten.

Albatros 2 en 3 troffen slimme en ervaren tegenstanders in Maassluis 3 en DES 4 en moesten allebei al snel in de achtervolging. Het 2e verloor met 19-17 en het 3e met 14-17, ondanks een geweldige inhaalrace in de tweede helft na de 3-12 ruststand.

A1 kwam twee doelpunten te kort bij KCR A1 (11-10)  en A2 bracht Luctor in Terneuzen de eerste twee winstpunten (13-11). Lichtpuntjes op deze regenachtige zaterdag waren de winst van senioren 4 en 5, de 3-18 zege van E1 bij Twist E1 en de allereerste winst van F5 dat de buurtjes van Conventus F2 met 8-5 versloeg.

Ook het midweekteam deed deze week van zich spreken door het hoogste aantal door Albatros gescoorde doelpunten in één wedstrijd te verpletteren. De uitwedstrijd bij Gemini werd met 9-49 gewonnen en het oude record stond met 40 treffers op naam van A1 seizoen 2014-2015.
Deze week mogen de korfballers vakantie vieren en op maandag 24 oktober barsten de zaaltrainingen los.

Foto: F5 won afgelopen zaterdag haar eerste veldwedstrijd

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.