Korfballers sv Conventus winnen zenuwslopende slotwedstrijd veldseizoen

17 oktober 2016 door Hennie van der Zouw
Korfballers sv Conventus winnen zenuwslopende slotwedstrijd veldseizoen

ZWIJNDRECHT - De korfballers van sv Conventus hebben het eerste deel van het veldseizoen op een positieve manier afgesloten. In een zenuwslopende wedstrijd tegen Movado won het team van coach Cees Blok met het minimale verschil van slechts één punt.

Movado was één van de achterhoedeteams in het kampioenschap, maar met de minimale verschillen die telkens in de tweede klasse zichtbaar zijn is geen enkele wedstrijd eenvoudig. Al snel bleek dat Conventus de Dordtse tegenstander zeker niet onderschatte: het team begon scherp en geconcentreerd aan de wedstrijd en pakte binnen het eerste kwartier al een 1 – 5 voorsprong. Met goed verdedigend werk en mooie, gevarieerde aanvallen bleek Conventus in de eerste helft duidelijk de sterkere partij.

Voor de tweede helft kreeg het team als opdracht door te gaan met waar ze mee bezig waren, maar Movado zette er een tandje bij en slaagde er zo in om van 9 – 13 terug te komen tot een 13 – 13 gelijke stand. Vanaf dit moment bleef de strijd gelijk op gaan, waarbij Conventus wel duidelijk het voortouw nam. In een zenuwslopende strijd nam het Zwijndrechtse team vijf minuten voor tijd twee punten voorsprong, waarna de tegenstander nog wel terug zou komen tot één punt verschil, maar de stand niet meer gelijk kon trekken. Zo won Conventus de wedstrijd met 18 – 19.

Met deze overwinning eindigt Conventus het eerste deel van het veldseizoen als gedeeld vierde in het kampioenschap, op slechts drie punten achterstand van de nummer één. Hiermee lijkt het team kansrijk voor het vervolg van het seizoen, begin april volgend jaar.

Scores sv Conventus:
Jorrit de Bruijn 5x, Nico Philippo 4x, Elaine Niesing 2x, Thomas Streefkerk 2x, Jeroen van de Pol 2x, Kirsten Winters 2x, Selma van Putten 1x, Priscilla Zijlmans 1x

Foto-credit: Kees Streefkerk / sv Conventus.

Foto: Unieke situatie: Conventus speler Nico Philippo speelt tegen zijn broer André Philippo.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.