Albatros ontvangt het Russische korfbalteam

24 oktober 2016 door Hennie van der Zouw
Albatros ontvangt het Russische korfbalteam

ZWIJNDRECHT - Voor veel Albatrossers was de Herfstvakantie korfbalvrij, behalve voor de 20-tal vrijwilligers die het twinningschap van het EK Korfbal in goede banen proberen te leiden. Albatros heeft immers de Russen toegewezen gekregen en hen afgelopen donderdag in Zwijndrecht ontvangen.

Na een wandeling door Dordrecht en een training met D1 en D2 begon om 20.00 uur de oefenwedstrijd in de Develsteinhal. Het bleek al snel dat de vermoeide Russen, zonder hun aanvoerder en topspeler Dmitry Kazachkov, geen partij voor de eerste klasser waren (27-10).

Na een nacht bij zeven gastvrije Albatrosgezinnen werden de Russen vrijdag weer in de hal afgeleverd voor een training en vervolgens naar hun hotel in Dordrecht gebracht. Zaterdagavond om 21.00 uur wachtte de eerste tegenstander, de Turken die om 20.00 uur na een lange busreis vermoeid in de Sportboulevard arriveerden.

Op het moment van schrijven hebben de Russen nog drie poulewedstrijden voor de boeg met woensdagavond om 20.30 uur de topper tegen Nederland.
Deze week starten bij Albatros de zaaltrainingen en zaterdag zijn de eerste oefenwedstrijden. De zaalcompetitie gaat op zaterdag 12 november van start.

Foto is gemaakt na afloop van Albatros-Rusland (fotograaf: Martin Hulsman)

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.