Twee goals in slotminuut leveren handbalheren sv Conventus een gelijkspel op

24 oktober 2016 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - De handbalheren van sv Conventus stonden zondag met nog een minuut op de klok twee punten achter, maar met een spectaculaire laatste minuut kwam het team toch terug tot een verdiend gelijkspel. Het eerste damesteam kende een minder succesvolle start van het zaalseizoen: zij verloren de openingswedstrijd van het sterke Ventura.

De handbalheren van Conventus speelden zondag tegen ETC, waar het al vaker spannende wedstrijden tegen heeft gespeeld. Het Zwijndrechtse team begon fel aan de wedstrijd en nam direct een 2 – 0 voorsprong, waarna de strijd gelijk op ging. Door sterke verdedigingen en goede keepers aan beide kanten zouden beide teams in de eerste helft slechts zes maal weten te scoren. In de tweede helft zette dit beeld zich voort, waarbij Conventus het voortouw nam. Met nog twintig minuten op de klok sloeg het door Chantal Buster gecoachte team voor het eerst voor gaatje door tot 11 – 8 uit te lopen, maar hiermee verslapte de concentratie licht met als gevolg dat ETC de achterstand in een 11 – 13 voorsprong omdraaide.

Vanaf dit moment waren beide partijen weer aan elkaar gewaagd en bleef Conventus tegen een achterstand van één tot twee punten aankijken, mede dankzij keeper Jordy Vreugenhil, goed voor drie gestopte strafworpen. Met nog een minuut op de klok zag het er met een 15 – 17 achterstand niet best uit voor het thuisspelende team, maar 45 seconden voor het eind wist het team de Hoogvlietse keeper te passeren voor de 16 – 17. Een nieuwe aanval van ETC werd afgeslagen, waarna een laatste offensief door ETC via een overtreding werd gestopt. Dit leverde Conventus met 6 seconden op de klok een strafworp op, welke door Richard van Dijke behendig in het doel werd geschoten. Zo eindigde de strijd na een spectaculaire slotminuut in een 17 – 17 gelijkspel.

Het eerste damesteam van Conventus begon het seizoen met één van de voornaamste kampioenschapskandidaten als tegenstander: Ventura. Het in geel/zwart spelende team begon de wedstrijd sterk en nam direct een voorsprong, maar al snel kwam Ventura langszij. Dankzij een goed op schot zijnde Suzan van der Giessen konden de Zwijndrechtse dames de achterstand lange tijd tot één of twee punten beperkt houden. Uiteindelijk verloor het team de concentratie, met als gevolg dat de achterstand snel opliep. Aanvallend kreeg het team het in de tweede helft nog lastiger, maar verdedigend maakte het team in de tweede helft wel een grote stap vooruit. Desondanks liep de achterstand langzaam verder op, waardoor er aan het eind van de wedstrijd een 21 – 9 nederlaag op het scorebord stond.