O&O-successen in Belgie

31 oktober 2016 door Hennie van der Zouw
O&O-successen in Belgie

ZWIJNDRECHT - Bij de in het Belgische Melsele gehouden Wase Gym Cup hebben zowel de jongens- als de meisjes- selectie  van de Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging O & O beslag weten te leggen op het eremetaal.

De jongensafvaardiging bestaande uit Jarien Fokkens, Jordi Hagenaar, Pelle Klement en Martijn de Veer kwamen met 208,250 punten als tweede uit de strijd. Een opmerkelijke prestatie daar drie van de vier in de voorafgaande week door een virus geveld waren.

Individueel liet Jordi Hagenaar het brons van het all-round-klassement omhangen. Zijn totaalscore bedroeg 71,700 pnt. In de toestelfinale  werd Jordi met 12,25 knap eerste en werd hij derde op zowel vloer als op sprong. Martijn de Veer was eveneens sprongfinalist. Ondanks een val bij zijn tweede sprong noteerde hij toch vierde plaats.

Bij de dames werd O & O in de seniorklasse vertegenwoordigd door de junior-turnsters Naomi Visser, Nikki Broeksma, Faye Boorsma en Marisa Koedoot. Als groep hadden zij de pech dat Marisa op het eerste onderdeel vloer vanwege een opgelopen knieblessure van verdere deelname moest afzien. Ondanks het gemis van Marisa turnden de dames 137,150 punten bijeen, slechts een halve punt tekort voor het ereschavot. Zij werden vierde.
Individueel manifesteerde Naomi Visser zich met driemaal goud. In het all-round-klassement werd zij eerste met een puntentotaal van 50,300 en in de toestelfinales vloer en brug was zij eveneens de beste. Beide oefeningen werden gewaardeerd met 13.100 punten.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.