Albatros neemt afscheid van 'twinningpartner' Rusland

31 oktober 2016 door Hennie van der Zouw
Albatros neemt afscheid van 'twinningpartner' Rusland

ZWIJNDRECHT / DORDRECHT - De voorbereidingen op de zaalcompetitie 2016-2017 zijn in volle gang. Diverse teams van de Zwijndrechtse korfbalvereniging Albatros hebben al oefenwedstrijden gespeeld en komend weekend staat het jaarlijkse Klinktoernooi op het programma. Leuke bijkomstigheid is dat de openingswedstrijd van het toernooi gespeeld wordt tussen Albatros en het Dordtse Oranje Wit die beiden door Ingenieursbureau Klink gesponsord worden. Hoofdklasser Oranje Wit is er natuurlijk alles aan gelegen om te laten zien dat er twee klassen verschil tussen beide clubs prijkt. De wedstrijd begint op vrijdag 4 november om 19.30 uur in de Develsteinhal.

Het deelnemersveld wordt bij de editie van dit jaar aangevuld met Overgangsklasser Pernix en 1e klasser Vitesse. De finales worden zaterdagmiddag 5 november vanaf 15.45 uur gespeeld.

Afgelopen zaterdag werd er geoefend tussen veel teams van Albatros en accommodatiepartner Conventus. De wedstrijd tussen Albatros 3 en Conventus 1 werd gewonnen door de rood-witten en ook het 4e klopte de selectie van Conventus 2. Albatros D2 droogde Conventus D1 met 21-0 af.

Een combinatieteam van Albatros 1 en 2 versloeg in Dordrecht DeetosSnel 3 in een nuttige oefenpot. De wedstrijd werd met 15-24 gewonnen na een 11-10 achterstand bij rust.

Er werd dit weekend ook afscheid genomen van de Russische korfbalploeg waaraan Albatros als twinningpartner was gekoppeld. Naast de oefenwedstrijd in de Develsteinhal waren vrijwilligers van de club voornamelijk bezig met het vervoer, de was en het aanmoedigen van de Russen. Een hoogtepunt was de poulewedstrijd tussen Nederland en de Russen op woensdag 26 oktober waarbij de kinderen van de gastgezinnen mee mochten oplopen. Het werd een fikse nederlaag voor de Russen, maar de sfeer in de Dordtse sportboulevard was mede dankzij 130 Albatrossupporters geweldig.

Foto’s: Nederland – Rusland met Albatrossteun (Foto Martin Hulsman)

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.