Wethouder Jolande De Witte leest voor aan kinderen

31 oktober 2016 door Hennie van der Zouw
Wethouder Jolande De Witte leest voor aan kinderen

ZWIJNDRECHT - Eén van de doelen van de Bibliotheek Aanzet is dat kinderen al vanaf jongs af aan ontdekken hoe leuk verhalen zijn en hoe belangrijk het is om te leren lezen. Om die reden is De Bibliotheek Aanzet een campagne gestart, de VoorleesHelden, om kinderen al vroeg in aanraking te brengen met voorlezen. Voorlezen stimuleert het leesplezier en taalgevoel, het vergroot de woordenschat en helpt bij het ontwikkelen van veel fantasie.

Ook wethouders zijn VoorleesHelden
Wethouder Jolande de Witte (Cultuur) van de gemeente Zwijndrecht reageerde enthousiast op het initiatief en las afgelopen dinsdag 25 oktober voor aan een tiental kinderen met diverse culturele achtergronden. De voorleesactiviteit vond plaats in Wijkcentrum Xiejezo in Zwijndrecht waar wekelijks activiteiten voor kinderen georganiseerd worden. De aanwezige kinderen genoten zichtbaar van het verhaal en lazen later als echte VoorleesHelden in spé aan elkaar voor.

Vervolg campagne
Na afloop, o.a. in gesprek met de wethouder, zijn goede ideeën ontstaan om de campagne De VoorleesHelden ook na oktober verder uit te rollen en de VoorleesHelden vaker in te zetten. De komende week vinden er nog verschillende voorleesactiviteiten plaats door de VoorleesHelden op verschillende locaties in Zwijndrecht.  Meer informatie over de VoorleesHelden is te vinden op: www.voorleeshelden.nl

Fotobijschrift: Wethouder Jolanda de Witte (Cultuur)  leest voor uit een kinderboek

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.