Locoburgemeester Jolanda de Witte bezoekt 60 jarige huwelijkspaar Poelman-Overmars

07 november 2016 door Hennie van der Zouw
Locoburgemeester Jolanda de Witte bezoekt 60 jarige huwelijkspaar Poelman-Overmars

ZWIJNDRECHT - Op 2 november is locoburgemeester Jolanda de Witte hartelijk ontvangen door meneer en mevrouw Poelman-Overmars ter ere van hun 60 jarig huwelijk.

Mevrouw Poelman-Overmars ontmoette een vriend van meneer Poelman op de schaatsbaan en zo kwamen zij in contact. Zij kregen jong verkering en trouwden op 1 november 1956 voor de wet en twee jaar later voor de kerk.

Meneer Poelman heeft 15 jaar als werktuigkundige bij de grote vaart gewerkt en daarna nog 28 jaar op het kantoor van de rederij. Zo was meneer Poelman weleens negen maanden op zee. Hij voer dan naar Kaapstad met een vriesschip, dat daar binnen drie tot vier weken werd volgeladen met vis. Mevrouw Poelman was dan alleen thuis met twee kinderen, dat was niet altijd gemakkelijk.

De heer Poelman weet veel te vertellen over zijn reizen naar voornamelijk Amerika en West-Afrika. Zo voer hij naar de Canadese Meren en soms moest het schip door wel 5 sluizen heen. Als de heer Poelman en zijn collega's dan vrij van dienst waren, gingen zij bij de eerste sluis van het schip en namen ze een taxi naar de Niagara watervallen. Tegen de tijd dat zij weer terug kwamen bij het schip, was deze inmiddels in de laatste sluis.

De heer en mevrouw Poelman zijn 4,5 jaar geleden in Zwijndrecht komen wonen. Zij hebben lang in Poortugaal gewoond, dat in 1985 met Rhoon is samengevoegd tot de gemeente Albrandswaard. Met trots vertellen zij over hun kinderen en acht kleinkinderen. De heer en mevrouw Poelman vieren over twee jaar hun diamanten huwelijksfeest in familieverband.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.