Opnieuw winst voor De Lindt

07 november 2016 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - Na vorige week de eerste overwinning te hebben geboekt tegen Everstein heeft Groote Lindt afgelopen weken uitstekende zaken gedaan door ook De Alblas te verslaan. Bovendien werd voor de eerste keer dit seizoen in competitieverband de ‘0’ gehouden.

Voor een volgepakte tribune en een vol staand terras werd er afgetrapt. Groote Lindt was geduldig en zocht het initiatief in de wedstrijd. Na een gelijk opgaande openingsfase kwam dit ook steeds nadrukkelijker bij Groote Lindt te liggen. Het elftal krijgt meer vastigheden en dat betaald zich duidelijk uit. Dat De Alblas de nodige afwezigen kende mag wellicht als excuus worden aangevoerd door de gasten. Gescoord werd er niet in de eerste helft dus gingen we aan de thee met de bekende brilstand van 0-0.

De tweede helft werd De Lindt nog sterker en was het wachten op de goal. Kansen kwamen er maar doelman De Ruiter had een prima middag en keerde deze keer op keer. Was hij verslagen dan stond de paal of de lat in de weg! Het is algemeen bekend dat die dan aan de andere kant valt. Gelukkig hield de verdediging van Groote Lindt prima stand. Het was de ingevallen Tom Koetsenruijter die de bevrijdende 1-0 scoorde op aangeven van Michael Slingerland. Een zucht van verlichting bij iedereen die Groote Lindt een warm hart toedraagt was voelbaar. Er was nog een kwartier te spelen mar tot een echt slotoffensief kwam het niet van De Alblas. Een keer werd een van richting veranderd schot nog gevaarlijk maar deze kon net uit de kruising worden getikt.

Toen niet veel later de veel maar verder prima fluitende scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd floot kon de Derde Helft op gang komen in de kantine en bleef het nog lang gezellig. Met de overwinning stijgt Groote Lindt opnieuw op de ranglijst en vinden we onszelf inmiddels terug op plaats 8. Volgende week gaan we op bezoek bij HSSC ’61 en kan Groote Lindt bij winst haar opmars verder vervolgen.

Onderschrift foto: Zichtbare blijdschap en opluchting bij de 1-0 van Tom Koetsenruijter.

Fotografe: Wilma van Strien