Handbaldames sv Conventus houden Snelwiek van zich af

07 november 2016 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - De handbaldames van sv Conventus hebben afgelopen weekend hun tweede zege van het nieuwe zaalseizoen weten te pakken door Snelwiek van zich af te houden. Tot twee keer maakte de Rotterdamse tegenstander een ruime achterstand goed, maar uiteindelijk won Conventus toch met drie punten verschil. Deze drie punten kwamen de handbalheren zondag juist tekort, zij verloren van het Goudse Vires et Celeritas.

Het eerste damesteam van Conventus speelde zondag tegen Snelwiek, dat één plaats onder Conventus in het kampioenschap stond. Het team begon direct scherp aan de wedstrijd en nam al snel een 5 – 1 voorsprong, maar op dit moment werd het spel wat nerveuzer en kwam Snelwiek weer terug tot 5 – 5. Vanaf dit moment keerde de rust weer terug in het spel, waarna Conventus een grote voorsprong op zou bouwen. Deze zou maximaal 15 – 9 zijn, maar ook dit keer betekende de ruime voorsprong een verlies aan concentratie bij de Zwijndrechtse dames, met als gevolg dat de Rotterdamse tegenstander tot 16 – 15 terug zou komen. Ook dit keer zou Conventus Snelwiek af weten te houden en verruimde de voorsprong voor het eindsignaal zelfs tot een 16 – 19 overwinning.

Conventus Heren 1 trof zondag in het Goudse Vires et Celeritas een tegenstander waartegen het altijd spannend is. Van spanning was in de eerste tien minuten echter weinig sprake doordat Conventus de scherpte volledig miste en pas na twaalf minuten de keeper voor het eerst wist te passeren. Na de verlossende openingstreffer kwam het door het Mevaba gesponsorde team echter van 1 – 4 terug tot een 9 – 8 voorsprong bij rust. In de tweede helft nam het team zelfs een 10 – 8 voorsprong voordat Vires et Celeritas met 10 – 11 de leiding overnam. Na een 12 – 12 stand verloor Conventus de concentratie, met veel onnodige fouten en tegendoelpunten tot gevolg. Dit gaf de tegenstander de kans om tot 12 – 18 uit te lopen. Pas met zeven minuten op de klok herpakten de Zwijndrechtse heren zich weer, maar er was onvoldoende tijd om het gat volledig te dichten. Na zestig minuten speeltijd kon er dan ook een 16 – 19 nederlaag worden genoteerd.