Albatros wint hoofdprijs op Klink-toernooi 2016

07 november 2016 door Hennie van der Zouw
Albatros wint hoofdprijs op Klink-toernooi 2016

ZWIJNDRECHT - Het vlaggenschip van de korfbalvereniging Albatros heeft het Klink-toernooi 2016 op haar naam geschreven. Nadat vrijdagavond door een golden goal tegen Hoofdklasser Oranje Wit de finale bereikt was werd ook de finale van het voorbereidingstoernooi op zaterdag tegen Pernix winnend afgesloten.

Op vrijdagavond werd grote broer Oranje Wit, ook gehuld in een sponsorshirt van Ingenieursbureau Klink, in de tweede helft door de gastheer afgetroefd op lef en enthousiasme. Bij 18-18 moest een golden goal de beslissing brengen en die werd middels een fraaie doorloopbal gescoord door Caroline Punt. In de tweede wedstrijd klopte het Leidse Pernix het Barendrechtse Vitesse met 21-17.

De finalewedstrijd op zaterdag was van begin tot het eind spannend en beide ploegen gooiden veel energie en werklust in de strijd. Overgangsklasser Pernix kwam halverwege de tweede helft met 16-17 voor het eerst op voorsprong, maar de thuisploeg toonde veerkracht en haalde met 23-20 de winst binnen. Het in grote getalen opgekomen publiek zag Albatros beloond worden voor goed spel in beide wedstrijden. De cheque van € 250,-- en de wisselbeker vielen de thuisclub ten deel, terwijl de 3e prijs  naar Oranje Wit ging dat Vitesse met 10-25 afdroogde.

Eerder die zaterdag waren zo’n 50 Albatrossers in de kantine deelgenoot van de kick-off van het dynamische korfbal bij de club. Trainers en belangstellenden kregen uitleg over de manier waarop Albatros over de gehele linie wil gaan korfballen en konden die ochtend vragen stellen. Door dynamischer te gaan spelen wordt het korfbal sneller, gevarieerder en levert naar verwachting meer doelpunten op.

Albatros 2 en 3 speelden zaterdag ook nuttige oefenwedstrijden en scoorden beiden veelvuldig. Het 2e verloor met 21-24 van Oranje Wit 2 en het 3e klopte VZOD (Vooruitgang Zij Ons Doel) uit Kudelstaart met 20-15. De Albatrosdames waren met 15 treffers goed op dreef.
Het nieuwe F6 speelde haar eerste korfbalwedstrijd en won de oefenpartij bij Vitesse met 1-2.

Op dinsdagavond 8 november spelen D1 en S1 in de eerste ronde van het bekertoernooi bij Nikantes in Hoogvliet.
A.s. vrijdag trapt senioren 9 de competitie af met een uitwedstrijd bij KCC. Zaterdag gaat de zaalcompetitie dan volop los en reist Albatros 1 af naar Bleiswijk voor de uitwedstrijd bij Weidevogels in de 1e klasse D.

Foto: Albatros 1 wint het Klinktoernooi 2016

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.