Terechte en verdiende overwinning Pelikaan tegen Alblasserdam

07 november 2016 door Hennie van der Zouw
Terechte en verdiende overwinning Pelikaan  tegen Alblasserdam

ZWIJNDRECHT / ALBLASSERDAM - In de praktijk zijn de wedstrijden tegen veel lager geplaatste tegenstanders vaak lastiger dan tegen hoger geplaatste teams maar daar was in de wedstrijd tegen Alblasserdam, die met 1 punt onderaan stonden, nu geen sprake van. Binnen vijf minuten was het al 0-2 en de einduitslag zou 0-4 worden. Met deze uitslag en de resultaten van de andere wedstrijden brengt Pelikaan op 4 punten van de bovenste plaats maar ook maar 5 punten boven een na-competitie plaats.

Dat betekent dat alle tegenstanders maar kort op elkaar staan en iedereen van iedereen kan winnen. Pelikaan begon gedreven aan de wedstrijd. Na 4 minuten was er een corner die door Sharog Susani werd genomen en door de geheel vrijstaande Jesse de Raad werd ingekopt. De 0-2 volgde één minuut later. Rond de middellijn kwam de bal in bezit van Jordy van Buren die een rush inzette tot aan het strafschopgebied van Alblasserdam, daar aangekomen plaatste hij iets wat tussen een schot en een voorzet was, daardoor werd de keeper uit positie gespeeld en hoefde de goed meegelopen Jermain Bebrout de bal alleen maar over de doellijn te plaatsen en de 0-2 was een feit.

Pas na ruim 20 minuten kreeg keeper Cas Hagman, die een foutloze wedstrijd speelde, het eerste gevaarlijke schot te verwerken en dat was ook nog uit een vrije trap. Pelikaan combineerde er op los en kreeg genoeg kansen om de voorsprong te vergroten. Dat gebeurde pas in de 38e minuut. Een mooie pass door het midden van de Alblasserdamse verdediging door Sharog Susani kwam terecht bij Anouar Saïd die de bal goed controleerde en langs de uitgelopen keeper van Alblasserdam tikte: 0-3. Ook na dit doelpunt bleef Pelikaan goed spelen en creëerde kansen maar de ruststand bleef 0-3.

In het eerste kwartier van de tweede helft ging Pelikaan door waar het in de eerste helft was gebleven. Veel combinatievoetbal en steeds weer kansen creërend. Na een kwartier kwam er een identieke goal als de 0-1. Weer een corner van Sharog Susani en nu was het Anouar Saïd die de bal feilloos achter de keeper van Alblasserdam kopte: 0-4. De eindstand was hiermee bereikt. Pelikaan was en bleef heer en meester op het veld en Alblasserdam was hooguit af en toe wat dreigend maar nooit echt gevaarlijk. Keeper Cas Hagman zal zelden zo’n makkelijke middag hebben gehad. Het enige smetje op deze wedstrijd was dat Pelikaan in het laatste half uur de vrijheid die het kreeg niet verder in doelpunten kon uitdrukken omdat de eindpass niet goed aankwam of doordat spelers net iets te egoïstisch voor het doel waren en geen oog hadden voor vrijstaande medespelers.

Maar natuurlijk was deze overwinning dik verdiend voor een oppermachtig Pelikaan. Ondanks de grote nederlaag gaat er een compliment uit naar Alblasserdam dat na de snelle 0-2 achterstand bleef knokken en vechten maar het klasseverschil was te groot om het Pelikaan lastig te maken.
Pelikaan speelde met de volgende spelers: Cas Hagman, Thomas den Boer, Achraf Bouchrit, Jesse de Raad, Vince van Nes, Lucas Adelino, Sharog Susani (70, Lerry Overgaauw), Jeffrey Nossent (74, Daniël Munoz), Jordy van Buren, Anouar Saïd en Jermain Bebrout (60, Valeri Silva).

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.