Plotseling werd ook afscheid genomen van wethouder Henk Mirck

31 augustus 2016
Plotseling werd ook afscheid genomen van wethouder Henk Mirck

DRECHTSTEDEN - Zwijndrechtse wethouder Henk Mirck afgetreden kopt het AD. In de gemeenteraad stond het afscheid op de agenda maar dat was het afscheid van een tweetal personen, Martijn Hartman Maatman en Cor Zwaans. Daar kwam dus plots een derde bij.

De aanvang van de carrousel vergaderingen werd een half uur opgeschort en menigeen vroeg zich al af wat er aan de hand was. Bij aanvang van de raadsvergadering bleek wel wat de reden was. Burgemeester Dominc  Schrijer kwam met de mededeling dat wethouder Mirck zijn ontslag ingediend had.

Hij schetste hoe deze gebeurtenis verder op de agenda gezet moest worden. Na een korte schorsing aangevraagd door de CuSGP kwam de gemeenteraad weer bijeen en werden er woorden van waardering uitgesproken en met instemming gereageerd op het voorstel van griffier en burgemeester om deze gebeurtenis  op een later tijdstip te bespreken.

Volgens het AD, op 30 augustus, had wethouder Mirck gisteren een brief geschreven aan de burgemeester die deze gisterenmiddag ontvangen zou hebben.” Door alles wat er de afgelopen maanden gebeurd is ben ik tot de conclusie gekomen dat mijn kwaliteiten elders beter tot hun recht komen”. Aldus  het citaat in de krant op internet.

De commotie overschaduwde de overige agendapunten die juist een vrolijk tintje hadden. Op internet wordt er druk gereageerd. Mooie reacties als : bedankt Henk en  Jammer we zullen hem missen. Maar Henk is niet weg, klinken wel bijzonder. Het werd ook al in de gemeenteraad gememoreerd hoe Henk Mirck bijzonder heeft bijgedragen aan de aanpak op groen, duurzaamheid binnen Zwijndrecht en de Drechtsteden en de bredere regio.
Na de schorsing ging de vergadering verder en werd afscheid genomen van Martijn Hartman Maatman en Cor Zwaans. De laatste verbleef in Drente waar hij druk was met sollicitaties. Martijn Hartman Maatman vertrok na 15 jaar uit de gemeente Zwijndrecht waar hij met veel plezier gewoond en in de gemeenteraad gewerkt heeft.

Ook werden er  twee raadsleden geïnstalleerd . Martijn Bosman is bij Algemeen Belang Zwijndrecht de opvolger van zijn naamgenoot. Bij de ZPP wordt Freek Hartmeijer voor dertien weken vervangen door Marcel Jansen, Beiden mochten de eed en of gelofte afleggen en werden toegelaten tot de gemeenteraad.

In dezelfde gemeenteraad stond er ook een heugelijk feit op de agenda. Ronald Roël kreeg een Zwijndrechtse heugel opgespeld van de Burgemeester.

Hij kreeg dat voor zijn inzet en verdienste voor al zijn werk bij de lokale omroep de ATOS. Na het in ontvangst nemen van deze onderscheiding merkte hij op dat hij de microfoon wel miste en maakte er graag gebruik van nu hij er weer achter stond.

Het is op een moment als deze met breaking nieuws dat je het mist om daar mee aan de slag te gaan sprak hij. Hij had het over de noodzaak als openheid in het gemeentehuis en verwees nog even naar de situatie waar de griffier geweigerd had informatie te verstrekken. Zij had hem en Peter Koster van het AD verwezen naar de wet openbaarheid van bestuur. Uiteraard had hij via zijn kanalen al aan de informatie weten te komen.

Na alle gebeurtenissen was het tijd om mensen te feliciteren met hun benoeming en het toch wel bijzondere ereteken, de Zwijndrechtse heugel.  Na de raad was het tijd voor de bitterbal en de borrel.

Bron foto's: Facebook.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.