Zwaarbevochten overwinning voor eerste team Pelikaan

14 november 2016 door Hennie van der Zouw
Zwaarbevochten overwinning voor eerste team Pelikaan

ZWIJNDRECHT - Ondanks deze overwinning is Pelikaan qua rangschikking niet veel opgeschoten, echter de achterstand op de twee nummers één is verkleind tot 2 punten en er is nu een duidelijke scheiding tussen het linker en rechter rijtje, namelijk 6 punten. Pelikaan staat nu zevende en laatste in het linker rijtje vanwege het minste doelsaldo van de vier nummers drie.

Waarschijnlijk is Pelikaan nog nooit zo snel op een voorsprong gekomen als in de wedstrijd tegen DCV. De inleiding was een vrije trap van Sharog Susani die in eerst werd weggekopt door de verdediging maar de bal kwam voor de voeten van Jordi van Buren die zich niet bedacht en prachtig raak schoot. Er waren 57 seconden gespeeld. De 2-0 liet niet lang op zich wachten. Een verre voorzet van Vince van Nes vanaf de linkerkant werd maar net een klein beetje geraakt door Anouar Saïd, de keeper rekende hier niet op en stond daardoor aan de grond genageld en stak geen hand uit naar de bal.

Dus binnen 7 minuten een 2-0 voorsprong. Echt wat je noemt een flitsstart. Het had zelfs 2 minuten later 3-0 kunnen worden want Achraf Bouchrit kopte net langs de verkeerde kant van de paal. DCV wist niet wat het overkwam. Maar toch zij rechtten de rug na die snelle achterstand en in de twaalfde minuut kregen zij ook een enorme kans maar die werd door Thomas den Boer van de doellijn gehaald.

Toch maakte DCV de aansluitingstreffer halverwege de eerste helft. Dat gebeurde uit een vrije trap van net buiten de zestien, de bal verdween via de paal en keeper Jordi Lingen, die zijn debuut voor Pelikaan in de competitie maakte, in het doel: 2-1. In het restant van de eerste helft waren er geen grote kansen meer voor beide partijen.

DCV stond achter en moest komen en Pelikaan had het daardoor lastig. Maar in de tiende minuut van deze tweede helft was er een mooie aanval van Pelikaan. Sharog Susani speelde als eerste de bal naar Jermain Bebrout die de combinatie aanging met Jordy van Buren en uiteindelijk kwam Jermain Bebrout alleen voor de keeper en scoorde de 3-1. Maar DCV gaf niet op want 10 minuten na de 3-1 scoorde zij opnieuw, ditmaal uit een corner. Sowieso was DCV in de standaardsituaties gevaarlijk want er liepen een paar lange spelers in de voorhoede die ook nog eens goed konden koppen.

Bijna kwam DCV op 3-3 maar een van dichtbij ingeschoten bal werd met een katachtige reactie van keeper Jordi Lingen uit het doel gehouden. Kort daarna kreeg Jermain Bebrout een uitgelezen kans om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Hij werd door Anouar Saïd de diepte ingestuurd en alleen voor de keeper kreeg hij de bal niet onder controle en zo ging deze kans verloren. Pelikaan kreeg nog één kans toen Anouar Saïd net buiten het strafschopgebied werd neergehaald maar de vrije trap leverde niets op. DCV probeerde het nog wel maar miste de echte stootkracht om het Pelikaan lastig te maken en bovendien stond de verdediging als een huis. Een verdiende overwinning behaald door de inzet van het gehele team.

Vermeldenswaardig was nog dat de scheidsrechter het duel in de 37e minuut korte tijd heeft onderbroken voor een afkoelingsperiode vanwege wat schermutselingen tussen beide kampen.
Pelikaan behaalde de eerste thuiszege van het seizoen met de volgende spelers: Jordi Lingen, Thomas den Boer, Achraf Bouchrit, Jesse de Raad, Vince van Nes, Lucas Adelino, Sharog Susani, Jordy van Buren, Jeffrey Nossent (69, Valeri Silva), Anouar Saïd en Jermain Bebrout (87, Daniël Munoz).

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.