Zes startbewijzen Nederlands Kampioenschap voor O&O-turners

14 november 2016 door Hennie van der Zouw
Zes startbewijzen Nederlands Kampioenschap voor O&O-turners

ZWIJNDRECHT - De jongens/herenselectie van de Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging O & O hebben bij de in Bergschenhoek gehouden NK-kwalificatiewedstrijden voor clubteams zes startbewijzen in de wacht weten te slepen voor de nationale titelstrijd. Deze eindstrijd vindt op 26 en 27 november a.s. plaats in de Develhal in Zwijndrecht.

Voor de keuze oefenstof had O & O ingeschreven op de niveaus 4, 6 en 8. Op niveau 4 wist de Zwijndrechtse turnclub  zich zelfs te plaatsen met twee teams. Het team bestaande uit Bart de Ruiter, Thijs Oosterling, Luuk Huernink, Jens van der Helm en Dyon Purperhart kwam als beste uit de strijd met 213,90 punten. Het tweede team samengesteld  met Rens Hoofs, Jordy Hagestein, Thomas Kok, Thomas van der Helm en Dennis Swinkels werd met 197,00 punten vierde .

Op niveau 6 traden Luuk van Waaij, Damian Manneken, Koen Kappetijn en Damian Scheper aan. Met hun team eindigden zij met 202,50 punten op de derde plaats en drongen hiermee door tot de finale.
Op niveau 8 waren het Ruben Reedijk, Jelle van der Zouwen, Paul de Jongh en Gijs Zijderveld die de strijd aanbonden. Met 201, 80 punten gingen zij als beste naar het NK.

In  de verplichte oefenstof wist O & O op niveau 10 eveneens twee finaletickets op te eisen. De groep  met de turners Souliaman Tajjiou, Jayden Paton, Salaheddine Bernchikhi en Frank Scheffer  plaatste zich als tweede met 328,80 punten. De groep  met Viktor Koonings, Daan Eshuis, Siem van Vliet en Christopher Brumond gingen als zevende door. Hun eindscore kwam uit op 303,25 punten.

Het team dat uit kwam op niveau 7 was geplaagd door een tweetal geblesseerden. Mitchel de Haas en Gijs Franken moesten helaas van deelname afzien. De overgebleven turners Kenji Paizs en Lance Visser turnden 194,35 punten bijeen. Niet voldoende voor NK-deelname. Gepoogd wordt voor dit team dispensatie aan te vragen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.