Handbaldames sv Conventus slaan in de tweede helft hun slag

14 november 2016 door Hennie van der Zouw
Handbaldames sv Conventus slaan in de tweede helft hun slag

ZWIJNDRECHT - Zwijndrecht (13 november 2016) – De handbaldames van sv Conventus hebben zondag hun derde overwinning op rij gepakt door in de tweede helft hun slag te slaan. Het team had het lastig in de eerste helft, maar verbeterde het spel sterk voor de afsluitende dertig minuten. Het eerste herenteam van de op Sportcomplex Develstein gevestigde club kwam tekort op de Meeuwen.

Conventus Dames 1 was de afgelopen jaren aanzienlijk sterker dan tegenstander TOGB, maar dit keer maakte het team zich in de eerste helft bijzonder lastig. Zowel aanvallend als verdedigend werd er onzorgvuldig gespeeld, met als gevolg dat de tegenstander bij kon blijven. Met rust bedroeg de voorsprong dan ook maar één punt. Na in de rust opdrachten te hebben gekregen van coaches Ad en Bianca Noordhuizen sloeg het spel in de tweede helft volledig om, waarbij de in geel/zwart spelende speelsters elkaar goed wisten te vinden en het team goed om wist te gaan met de fysiek verdedigende tegenstander. Zo kon het team de voorsprong verruimen tot vijf punten, totdat er in de slotminuten toch weer wat paniek in het spel kwam en de voorsprong iets terugliep. De overwinning zou echter niet meer in gevaar komen, welke uiteindelijk als 21 – 24 kon worden genoteerd.

De heren van Conventus speelden zondag tegen De Meeuwen, dat als enige team in de competitie nog ongeslagen was. Het was echter Conventus dat de betere start van de wedstrijd kende, waarbij het team aanvankelijk een voorsprong pakte. Mede dankzij een aantal goed benutte strafworpen door Thijs de Rooij ging het vervolgens lange tijd gelijk op, totdat het Zwijndrechtse team de tegenstander vlak voor rust los moest laten en er een 12 – 9 achterstand ontstond. Waar de start van de eerste helft uitstekend was, begon de tweede helft een stuk moeizamer voor Conventus, dat niet in z’n eigen spel kon komen. Dit resulteerde in een oplopende achterstand. Pas met een kwartier op de klok kwamen de Zwijndrechtse heren terug in hun spel, maar de achterstand was te groot om te kunnen dichten. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd dan ook in een 23 – 16 nederlaag.Handbaldames sv Conventus slaan in de tweede helft hun slag

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.