PvdA fractie: 'Extraatje voor minima'

15 november 2016 door Hennie van der Zouw
PvdA fractie: 'Extraatje voor minima'

ZWIJNDRECHT - De gemeenteraad maakt zich zorgen over mensen die in armoede leven, maar niet goed weten waar zij voor bijstandsvoorzieningen terecht kunnen. Ook wil de raad kijken hoe gezinnen die onder de armoedegrens leven voor de kerstdagen ondersteund kunnen worden.

Siham Berrag-Nahari gaf namens de fractie van de PvdA aan dat veel geld van de bijstandsvoorzieningen door minima niet besteed wordt. Mensen die deze middelen mislopen, komen mogelijk dieper in armoede terecht. De PvdA-fractie verwacht meer actie van de Sociale Dienst Drechtsteden en riep het college in een motie op om de dienst daartoe te manen. Ook wil de fractie dat het college een brief stuurt naar de burgers om ze te informeren.

In eerste instantie koos het college van burgemeester en wethouders voor publicaties in het Stadsnieuws. De raad verwacht echter dat dit dan onvoldoende bij de juiste mensen terecht komt. Het college nam na beraadslaging met de raad de motie over.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.