Speurtocht voor de jeugd op de mineralenbeurs van Geode in het Develstein

18 november 2016
Speurtocht voor de jeugd op de mineralenbeurs van Geode in het Develstein

ZWIJNDRECHT - GEODE werkatelier  voor kinderen. Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst is de uitdrukking.

Geode heeft sinds de start  in 1974 altijd een jeugdafdeling gehad. Van die begintijd zijn de jeugdleden nu zo rond de zestig.  Veel jeugdleden zie je door de jaren heen terugkomen, soms zijn een tijdje uit beeld. Verliefd, verloofd, getrouwd met  of zonder kinderen zie je ze toch weer binnekomen. Leuke verhalen hoe ze het beleefd hebben en  hun kinderen ook weer laten deelnemen aan die leuke activiteiten.

De kinderen kunnen op de beurs onder begeleiding stenen vlakslijpen op een glasplaatje. Hierna wordt de steen nog mooi glanzend gepolijst waarna de kinderen de resultaten van hun werk mee naar huis mogen nemen.(Alles gratis) Ook ligt het in de bedoeling, om tegen een kleine vergoeding, weer mineralenboompjes te maken. Naast deze activiteiten kan men ook kennisnemen hoe de jeugdafdeling met haar hobby bezig is.

Zoektocht op de beurs.
Niet alleen het creatieve deel komt aan bod. De kinderen kunnen deelnemen aan een heuse zoektocht naar mineralen middels een puzzeltocht. Ze gaan op zoek naar de mineralen die op de puzzellijst staan. Op deze manier leren ze de mineralen ook herkennen en is er een gezellige interactie met de standhouders.

Vorig jaar was er veel aandacht voor de steen van Sinterklaas op de televisie in het Sinterklaasjournaal. Veel kinderen gingen dan ook op zoek naar die steen. Ook bij Develstein ging Jaír op zoek naar die Sinterklaassteen. Het hilarische was dat veel standhouders niet wisten waar het over ging. Maar de kinderen en de standhouders waren het over een ding wel eens de pepernoten op tafel waren lekker.

Er is dus altijd wel nieuws te melden of iets bijzonders te zien en  te vinden of te doen ook specifiek voor de jeugd op mineralengebied in het Develstein. Op 19 november gaan ze daar weer van start de mineralenverzamelaars om op die  zaterdag van 10 tot 5 op de beurs hun inzet te leveren voor de drie en negentigste editie van de internationale  mineralen en fossielen beurs.  De gezelligste mineralenbeurs van Nederland die ook te benoemen is als een expositie van mineralen en fossielen  waar je een zoektocht naar de kennis van de aarde kan doen met alles zoals het daar op voor komt.

Goed toegankelijk voor rolstoelen. De entreeprijzen zijn:
€ 3,- voor volwassenen en  € 2,- voor kinderen tot 16 jaar en 65 + . Op de toegangskaarten wordt ieder uur een mineraal of fossiel verloot.
Verdere inlichtingen over de beurs zijn te verkrijgen bij:
Mevrouw A. Kuik  tel: 078 – 6156615.

De bijeenkomsten van Geode worden gehouden op elke 3e woensdag van de maand
(m.u.v. de maanden juni, juli en augustus): in december de 2e woensdag van de maand,
in het Develstein college, Develsingel 5, Zwijndrecht. Aanvang 19.30 uur. Wilt U die bezoeken laat dat dan even weten en we verwelkomen U van harte

Bijeenkomsten voor de Jeugd?
Nog geen mededelingen beschikbaar omdat deze opnieuw in ontwikkeling zijn voor het Baken op zaterdag

Slijpen en Edelstenen
Even week edelsmeden. Oneven week siersteen slijpen. Vrij slijpen.
Nieuw is gestart de cursus facetteren op Donderdagavond.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.